Antena 3 CNN Externe URZEALA TRONURILOR este cât se poate de REALĂ. Monarhie ABSOLUTISTĂ într-un stat din această lume

URZEALA TRONURILOR este cât se poate de REALĂ. Monarhie ABSOLUTISTĂ într-un stat din această lume

URZEALA TRONURILOR este cât se poate de REALĂ. Monarhie ABSOLUTISTĂ într-un stat din această lume
de O.P.    |    21 Apr 2014   •   13:31

Serialul de succes Urzeala Tronurilor pare să fie copia fidelă a unei situaţii reale. Într-un stat din Africa mâna de fier a unei singure dinatii conduce populaţia sărăcită şi analfabetă de sute de ani.

Vechiul rege din Swaziland a murit după ce a domnit mai bine de şase decenii. El avut peste 200 de copii, dar nu a lăsat niciun succesor la tron, lucru care a pornit o luptă nebună între regina regentă şi o serie de rivali de la curte, scrie The Atlantic.



Până la urmă a fost numit rege un adolescent de 14 ani, unul din fiii nelegitimi ai defunctului rege, iar mama adolescentului a fost nevoită să se căsătorească cu trupul neînsufleţit al monarhului pentru a face domnia fiului său legitimă.

Însă, odată cu trecerea timpului, noul rege a devenit corupt şi crud cu poporul său.
Mswati III îşi conduce ţara dintr-o vilă uriaşă, ca un palat, unde locuieşte alături de cele 15 soţii ale sale. Numărul iubitelor creşte periodic deoarece conducătorul îşi alege o nouă femeie cu ocazia festivalurilor naţioanle.



Atunci fete virgine vin şi dansează în faţa regelul goale, iar monarhul îşi alege din rândul lor aleasa.

Chiar dacă este crud şi corupt, regele nu are rivali. În Swaziland partidele politice sunt ilegale şi orice critică adusă la adresa familiei regale este în afara legii. Recent, asemenea eroilor din "Urzeala tronurilor", un avocat pentru drepturile omului - Thulani Maseko şi un jurnalist - Bheki Makhubu, au ajuns în închisoare pentru că au pus la îndoială sistemul juridic al statului, după ce anul trecut regele a încălcat constituţia şi a pus în funcţia de şef al Justiţiei pe unul dintre apropiaţii săi.



×
Subiecte în articol: urzeala tronurilor monarhie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close