Antena 3 CNN Externe Va face faţă UE crizei din zona euro? Barroso, contrazis de laureatul Nobelului pentru Economie

Va face faţă UE crizei din zona euro? Barroso, contrazis de laureatul Nobelului pentru Economie

Va face faţă UE crizei din zona euro? Barroso, contrazis de laureatul Nobelului pentru Economie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    18 Mai 2012   •   12:19

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a dat asigurări că Uniunea Europeană este în măsură să facă faţă crizei din zona euro şi va face tot ce-i stă în putere pentru a depăşi criza financiară.

"Suntem angajaţi în reforme, care vor pune bazele unei noi politici economice şi bugetare. Din cauza vâlvei din presă, nu se văd progresele noastre în crearea condiţiilor de redresare economică şi a unei creşteri stabile durabile", a spus Barroso joi, în faţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din New York, informează AP.

Şeful Comisiei Europene a ţinut să precizeze că, în acest moment, prioritar pentru Europa este stimularea economiei şi crearea condiţiilor de creştere economică.

"În mod clar, avem nevoie de disciplină bugetară, de reforme structurale şi investiţii specifice pentru a obţine o creştere economică şi a restabili încrederea investitorilor", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

În acest context, AP spune că laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, are opinii diferite, scrie Agerpres. Potrivit lui Stiglitz, reducerea cheltuielilor publice în UE şi SUA duce la o creştere economică mai lentă şi la un "deceniu pierdut" în ţările dezvoltate occidentale.

Eforturile depuse de Europa pentru a depăşi criza datoriilor echivalează cu o "sinucidere" în plan economic, care poate distruge zona monedei unice, afirmase recent Joseph Stiglitz, îndemnând continentul european să se concentreze pe stimularea creşterii economice.

"Am impresia că Europa se îndreaptă spre sinucidere. Niciodată până acum un program de austeritate severă nu a repurtat succes în nicio ţară mai importantă", a apreciat Stiglitz.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close