Antena 3 CNN Externe Începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor vulnerabili între 5 și 11 ani, în Israel

Începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor vulnerabili între 5 și 11 ani, în Israel

Israelul a aprobat vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor vulnerabili, cu vârste cuprinse între 5-11 ani, care riscă să sufere complicații grave din cauza COVID-19. Imunizarea va începe de la 1 august.

Începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor vulnerabili între 5 și 11 ani, în Israel
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    28 Iul 2021   •   21:08

Ministerul Sănătății din Israel a aprobat vaccinarea copiilor vulnerabili, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, de la 1 august.

"Este o autorizaţie specială şi fiecare vaccinare va fi studiată de la caz la caz", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului.

"Vaccinarea (tuturor) copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani nu este recomandată în acest stadiu", a precizat Ministerul Sănătății din Israel, care spune că imunizarea anti-COVID-19 vizează doar copiii vulnerabili.

Copiilor care suferă de boli pulmonare cronice severe, imunosupresie severă, tulburări de dezvoltare neurologică, siclemie, insuficienţă cardiacă, hipertensiune pulmonară şi obezitate severă le va fi administrată o doză din serul Pfizer, de trei ori mai mică decât cea standard.

În Israel, 55% din populație a fost vaccinată cu ambele doze, după o campanie masivă lansată în luna decembrie, în urma unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel copii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close