Antena 3 CNN Externe Val de atacuri comise de palestinieni împotriva israelienilor. Sunt vânaţi pe stradă şi răniţi

Val de atacuri comise de palestinieni împotriva israelienilor. Sunt vânaţi pe stradă şi răniţi

Val de atacuri comise de palestinieni împotriva israelienilor. Sunt vânaţi pe stradă şi răniţi
Sursa foto: Foto:www.scmp.com
15 Oct 2015   •   09:12

Creşte tensiunea între teritoriile palestiniene şi Israel. De aproape două săptămâni israelienii sunt vânaţi pe stradă şi răniţi. După ce câţiva dintre ei nu au supravieţuit atacurilor, Forţele de Apărare ale Israelului au decis ieri să trimită în ajutorul poliţiştilor sute de militari. Din păcate, scenele violente au continuat şi în Ierusalim.

Ieri, un bărbat de religie musulmană a încercat să înjunghie un poliţist la intrarea în Vechiul Oraş al Ierusalimului. Scenele violente au fost înregistrate de numeroşi jurnalişti, iar un cameraman a fost bruscat de unul dintre ofiţerii israelieni.

La câteva ore de la acest incident, o femeie a fost înjunghiată într-o altă zonă din Ierusalim. Din fericire, rănile nu îi pun viaţa în pericol. Atacatorul a fost împuşcat mortal de un ofiţer, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Membrii cabinetului de securitate din Israel au decis ca poliţia să izoleze cartierele arabe din estul Ierusalimului şi să distrugă locuinţele suspecţilor de acte teroriste. Preşedintele autorităţii palestiniene a spus într-o declaraţie televizată că acţiunile israelienilor vor provoca un război religios.

Administraţia lui Obama a catalogat violenţele palestinienilor drept acte de terorism, iar această etichetă a folosit-o şi în cazul unui adolescent israelian care a atacat în urmă cu aproape două săptămâni patru oameni de religie musulmană.

Autorităţile din Israel au mobilizat mii de militari în oraşe, din cauza atacurilor palestinienilor.

×
Subiecte în articol: Israel Palestina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close