Antena 3 CNN Externe Un vânzător a fost sugrumat în fața trecătorilor și nimeni nu a intervenit, în Italia

Un vânzător a fost sugrumat în fața trecătorilor și nimeni nu a intervenit, în Italia

Un migrant de origine nigeriană a fost sugrumat timp de patru minute în plină stradă și niciun trecător nu a intervenit pentru a-l ajuta.

Un vânzător a fost sugrumat în fața trecătorilor și nimeni nu a intervenit, în Italia
Sursa foto: Twitter/Africa Today
de Alexandra Ionescu    |    31 Iul 2022   •   16:23

Uciderea vânzătorului ambulant, Aliki Ogorchukvu, a avut loc vineri în micul oraș Civitanova Marche din centrul Italiei.

Potrivit poliției, atacatorul l-a lovit de mai multe ori pe Ogorciukva, care ceruse de pomană, după care l-a sufocat timp de patru minute.

Momentul morții nigerianului a fost surprins pe video și distribuit sâmbătă pe internet de mass-media italiană.

Din imagini se vede clar că niciunul dintre trecători nu intervine în luptă, se aude doar strigătul „Îl omori” și încercările mai multor persoane de a chema poliția.

Oamenii legii l-au arestat deja pe atacator - acesta s-a dovedit a fi un cetățean italian, Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo, în vârstă de 32 de ani. El este acuzat de crimă și tâlhărie. Defunctului i-au supraviețuit soția și cei doi copii.

„Ancheta este în desfășurare, dar situația este suficient de clară – se pare că totul a izbucnit dintr-o dispută din motive banale: a avut loc o reacție anormală din partea agresorului față de victimă, care i-a cerut de pomană”, spun polițiștii.

Uciderea lui Ogorchukwu a stârnit indignare în rândul comunității nigeriene din Civitanova Marche, care a organizat sâmbătă un protest pentru indiferența trecătorilor.

Evenimentul a fost condamnat și de politicieni de frunte din Italia, în special de liderul Partidului Democrat, Enrico Letta, și de cel al Ligii de extremă dreapta, Matteo Salvini. Unii au criticat mass-media care a publicat imagini cu uciderea nigerianului ca fiind lipsite de respect față de decedat.

×
Subiecte în articol: Italia migrant nigerian
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close