Antena 3 CNN Externe Vicepreședintele Comisiei Europene: ”Dacă Rusia trece de Ucraina, va încerca să atace țări NATO”

Vicepreședintele Comisiei Europene: ”Dacă Rusia trece de Ucraina, va încerca să atace țări NATO”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a avertizat că președintele Vladimir Putin va încerca să atace țările baltice dacă Rusia câștigă războiul din Ucraina.

Vicepreședintele Comisiei Europene: ”Dacă Rusia trece de Ucraina, va încerca să atace țări NATO”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    08 Mar 2022   •   16:49

Comisarul european pentru Comerț, care a crescut în fosta URSS și se bazează pe experiența sa de fost prim-ministru al Letoniei, a avertizat că sancțiunile impuse de Occident lui Putin nu sunt suficient de puternice pentru a stopa războiul declanșat de acesta în Ucraina.

„Dacă nu susținem Ucraina, nu se va opri în Ucraina. Din păcate, Putin este într-o dispoziție agresivă și probabil agresiunea va continua în alte țări”, a avertizat comisarul european, transmite Politico.

Întrebat dacă ar trebui instituit un embargo asupra gazelor și petrolului din Rusia, el a spus că ”nimic nu ar trebui exclus din discuție”.

Președintele SUA Joe Biden este așteptat astăzi să anunțe interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune în SUA.

Generalul David Petraeus, fost șef CIA, susține că Odesa și Moldova sunt în pericol de a fi atacate de Rusia din cauza problemelor de logistică pe care armata acestei țări le-a întâmpinat în Ucraina.

„Armata rusă este gândită pentru a folosi căile ferate. Neputând face asta în Ucraina, are mari probleme logistice. Dar va continua să încerce să compenseze, atacând în sud, acolo unde devine puternică. Cred că sunt în pericol Odesa și Moldova”, a spus David Petraeus, într-un interviu pentru CNN.

Citește mai mult: Unde își va continua Rusia atacul? Avertismentul Generalului Petraeus, fost șef CIA: ”Odesa și Moldova sunt în pericol”

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina NATO
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close