Antena 3 CNN Externe Viktor Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI

Viktor Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI

Viktor Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
11 Noi 2012   •   18:06

Ungaria se apropie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE), după ce Comisia Europeană a estimat, săptămâna aceasta, că deficitul bugetar va rămâne în limita de 3% în 2012 şi 2013, a declarat premierul ungar, Viktor Orban.
   
"În ultimele două luni, am făcut progrese importante către un acord cu FMI-UE. Acum este evident că bugetele Ungariei pentru 2012 şi 2013 sunt în regulă. Considerăm că cele mai mari obstacole pentru un acord au fost eliminate", a spus Orban într-un interviu pentru agenţia ungară MTI, preluată de Bloomberg.
   
FMI nu are o dată stabilită pentru reluarea negocierilor cu Ungaria, a declarat, la începutul lunii noiembrie, un purtător de cuvânt al instituţiei.
   
Fondul a recomandat Ungariei să adopte politici de susţinere a economiei în locul măsurilor excepţionale folosite pentru acoperirea găurilor din buget.
   
Comisia Europeană estimează că Ungaria va respecta pragul de deficit bugetar pentru 2012 şi 2013, urmând să depăşească, însă, această limită în 2014.

×
Parteneri
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni! Un pilot a leșinat!
x close