Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin anunţă că în Ucraina se află 700.000 de militari ruşi

Vladimir Putin anunţă că în Ucraina se află 700.000 de militari ruşi

profimedia-0871373419
Vladimir Putin susţine că 700.000 de militari ruşi luptă în Ucraina
de Alexandra Dima    |    14 Iun 2024   •   23:21

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat vineri că aproximativ 700.000 de militari ruşi luptă în Ucraina la acest moment, transmite France Presse, citată de Agerpres.

''Avem aproape 700.000 bărbaţi în zona operaţiunii militare speciale'', a declarat Putin la o întâlnire televizată cu soldaţi decoraţi pentru eroismul în lupte, folosind termenul oficial pe care Moscova îl utilizează pentru agresiunea lansată în februarie 2022 contra Ucrainei.

Cu şase luni în urmă, în decembrie, preşedintele rus menţiona că 617.000 de militari ruşi sunt implicaţi în ofensiva din Ucraina.

Rusia a evitat să facă bilanţul pierderile sale umane pe frontul din Ucraina. Cele mai recente date oficiale sunt din septembrie 2022, când se menţionau doar 5.937 de soldaţi ruşi căzuţi pe front.

Potrivit analiştlori independenţi şi serviciilor de informaţii occidentale, aceste pierderi se ridică la cel puţin câteva zeci de mii de morţi.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale ţării sale la 31.000 de morţi.

Președintele rus a declarat, vineri, că va ordona o încetare imediată a focului "de îndată ce Ucraina își va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul țării". 

În plus, Kievul ar trebui să renunțe și la planul de a adera la NATO.

"De îndată ce Kievul va anunța că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunțarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor", a declarat Putin într-un discurs adresat conducerii Ministerului rus de Externe și transmis în direct de televiziunile din Rusia.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
x close