Antena 3 CNN Externe Zelenski semnalează că Ucraina e dispusă să renunțe la Donbas-ul ocupat de ruși | "Aceasta ar fi o victorie, deocamdată"

Zelenski semnalează că Ucraina e dispusă să renunțe la Donbas-ul ocupat de ruși | "Aceasta ar fi o victorie, deocamdată"

Președintele ucrainean a indicat termenii unei "victorii" ucrainene în conflictul armat declanșat de Rusia în data de 24 februarie.

Zelenski semnalează că Ucraina e dispusă să renunțe la Donbas-ul ocupat de ruși | "Aceasta ar fi o victorie, deocamdată"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   17:37

"Retragerea trupelor ruse pe pozițiile ocupate în data de 23 februarie ar însemna o victorie, deocamdată", a spus Volodimir Zelenski, conform presei ucrainene.

Dacă trupele Kievului s-ar angaja în lupte pentru eliberarea teritoriilor din Donbas, ocupate din 2014, acest efort "ne-ar costa viețile a  40 - 50 de mii dintre cei mai bine pregătiți oameni ai noștri, iar inamicul s-ar întoarce luna viitoare", a indicat liderul de la Kiev.

Analiștii internaționali au arătat că problema refacerii integrității teritoriale a Ucrainei poate bloca un eventual acord de pace cu Rusia.

Însă chiar dacă actuala conducere de la Kiev acceptă situația de facto, cu "republicile populare" Donețk și Lugansk controlate de ruși și Crimeea înglobată în Federația Rusă, nu e cert că ambițiile Moscovei se vor opri aici.

Stoltenberg: "Ucraina se află în fața unei noi ofensive a Rusiei"

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, marți, că Rusia nu renunță la ambițiile sale în Ucraina și încearcă să creeze un coridor între Crimeea și Donbas.

"Moscova nu renunță la ambițiile sale în Ucraina. Vedem în prezent mișcări semnificative ale trupelor din jurul Kievului, care se regrupează, se reînarmează, primesc noi provizii.

Scopul este desfășurarea către est.

Ne așteptăm ca, în următoarele săptămâni, trupele rusești să încerce noi atacuri în sud și est, pentru a captura întreg Donbas-ul și a crea un pod terestru către Crimeea ocupată. Este o fază crucială a războiului iar Ucraina se află în fața unei noi ofensive", a spus Secretarul General NATO.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski victorie Donbas
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close