Antena 3 CNN Externe YouTube refuză să scoată filmul care a provocat furia musulmanilor

YouTube refuză să scoată filmul care a provocat furia musulmanilor

YouTube refuză să scoată filmul care a provocat furia musulmanilor
Sursa foto: Foto: YouTube
13 Sep 2012   •   13:45

Chiar şi după moartea ambasadorului american din Libia, YouTube refuză să scoată "Innocence of Muslims", filmul care a stârnit furia musulmanilor de pe întreg mapamondul.
În schimb, conducerea executivă a blocat accesul la acest film controversat în Libia şi Egipt, unde s-au înregistrat protestele cele mai violente.

Protestatarii din Cairo au atacat amabasada SUA şi au înlocuit drapelul american cu un steag islamic, iar violenţele au fost şi mai dure în oraşul libian Benghazi, acolo unde ambasadorul american şi alţi trei diplomaţi au fost ucişi. 
Valul de furie a cuprins rapid şi alte ţări musulmane. În Tunisia, forţele de ordine au reuşit să împrăştie pentru moment manifestanţii. În Yemen şi Egipt, ambasadele americane sunt încă sub asaltul protestatarilor violenţi. Poliţiştii din aceste ţări au recurs la focuri de armă pentru dispersarea mulţimii, în încercarea disperată de a aduce siguranţa din jurul misiunilor diplomatice.

Filmul amator, cu un buget de cinci milioane de dolari, îl prezintă pe profetul Mohamed ca fiind homosexual şi adept al pedofiliei, lucru care vine în contradicţie cu religia islamică, puternic sensibilă la orice remarcă negativă referitoare la Profet.

Conducerea YouTube a declarat pentru AP că va menţine mediul în care toate opiniile pot fi exprimate.
"Poate fi provocator ca ceea ce este OK într-o ţară, să reprezinte ceva ofensiv într-o alta. Acest video, care este încă valabil pe internet, se încadrează în politica noastră de liberă exprimare, drept urmare nu îl vom scoate. Oricum, având în vedere situaţia dificilă declanşată în Libia şi Egipt, am restricţionat temporar accesul (la acest film) în aceste două ţări. Sufletele noastre sunt alături de familiile îndoliate după evenimentele din Benghazi", se arată în poziţia oficială YouTube.

Filmul cu pricina a fost postat pe internet la începutul lui iulie, de către userul Sam Bacile, cel care este şi regizorul peliculei. Timp de două luni, nu a provocat vreun interes major, dar după ce a fost tradus în limba arabă, în urmă cu câteva zile, şi a fost prezentat de o televiziune egipteană, a declanşat iritarea extremă a credincioşilor musulmani.

Regizorul şi producătorul acestui film este cetăţean american, născut în Israel. Cu toate cele întâmplate, el îşi menţine părerea despre islam într-o declaraţie scurtă: "Islamul reprezintă un cancer!"





×
Subiecte în articol: YouTube
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close