Antena 3 CNN Externe Zăpada face probleme şi în Europa: Mai multe drumuri naţionale, paralizate în Spania

Zăpada face probleme şi în Europa: Mai multe drumuri naţionale, paralizate în Spania

Zăpada face probleme şi în Europa: Mai multe drumuri naţionale, paralizate  în Spania
15 Dec 2009   •   20:44

Mai multe drumuri naţionale sunt paralizate în Spania din cauza accidentelor provocate de ninsorile abundente. Probleme sunt şi în capitala Serbiei care a fost acoperită de un strat gros de zăpadă încă de la primele ore ale dimineţii. În acest timp, ruşii se confruntă cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.

Peste 20 de provincii spaniole din nordul şi centrul ţării sunt în alertă din cauza căderilor masive de zăpadă. Meteorologii au anunţat că temperaturile nu vor depăşi 10 grade în Spania în următoarea lună, lucru neobişnuit pentru peninsula Iberică.

Pe coasta Mediteranei sunt aşteptate furtuni şi grindină din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultima perioadă.

Nici ruşii nu au scăpat de probleme, chiar dacă sunt obişnuiţi cu temperaturile extrem de scăzute. Autorităţile au avertizat oamenii să se pregătească pentru un val de frig care va cuprinde toată ţara în următoarele zile.

Ninsorile abundente au perturbat traficul şi în capitala Serbiei. Temperaturile au scăzut mult sub zero grade, iar oamenii nu se încumetă să-şi părăsească locuinţele.

Rafalele puternice de vânt, temperaturile foarte scăzute şi ninsorile abundente au afectat cea mai mare parte a Europei şi au perturbat transporturile rutiere, dar şi pe cele aeriene.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ninsoare Europa
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close