Antena 3 CNN Externe Zelenski s-a adresat evreilor: ”Nazismul se naște în tăcere”

Zelenski s-a adresat evreilor: ”Nazismul se naște în tăcere”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îi îndeamnă pe evreii lumii să vnu păstreze tăcerea după ce o rachetă rusă a lovit un turn de televiziune din Kiev, construit pe locul masacrului Holocaustului.

Zelenski s-a adresat evreilor: ”Nazismul se naște în tăcere”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    02 Mar 2022   •   10:10

„Mă adresez acum tuturor evreilor din lume. Nu vedeți ce se întâmplă? De aceea este foarte important ca milioane de evrei din întreaga lume să nu rămână tăcuți în acest moment”, a spus el.

Nazismul se naște în tăcere. Așa că strigați despre uciderea civililor. Strigați despre crimele asupra ucrainenilor.

Pentru orice om normal care cunoaște istoria, Babi Yar este o parte specială a Kievului. O parte specială a Europei. Un loc de rugăciune.

Locul amintirii a o sută de mii de oameni care au fost uciși de naziști. Locul vechilor cimitire din Kiev. Cine trebuie să fii pentru a face dintr-un astfel de loc o țintă pentru rachete? Reucideți victimele Holocaustului.

În epoca sovietică, acolo a fost construit un centru de televiziune... pe oase. De asemenea, un complex sportiv. Anexe. Au făcut un parc acolo. Pentru a șterge adevărata istorie a lui Babi Yar. Dar de ce a fost bombardat? Aceasta este deja dincolo de orice limită.

O astfel de lovitură cu rachete indică faptul că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru le este complet străin. Ei nu știu nimic despre capitala noastră. Despre istoria noastră. Dar au ordin să ne ștergă istoria. 

Șterge-ne țara. Șterge-ne pe toți”.

Peste 100 de orfani evrei din Ucraina au fost preluați de autoritățile române

Peste 100 de copii evrei orfani au trecut aseară granița la Siret, din Ucraina, potrivit unui comunicat al Ambasadei Israelului în România. Ei au fost primiți de consulul Roni Shabtai, icare i-a ajutat să ajungă în România.

Le-am oferit pături, șosete, mănuși și alte lucruri necesare. După câteva zile, copiii vor pleca spre Israel. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Israel
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close