Antena 3 CNN High Tech iPhone are probleme de securitate

iPhone are probleme de securitate

iPhone are probleme de securitate
25 Iul 2007   •   09:58

Deja celebrul iPhone de la Apple are probleme de securitate. Cercetatorii de la Independent Security Evaluators au anunţat cel puţin două exploatări care profită de modul în care Apple iPhone deschide o pagină web special creată în Safari. Detaliile exacte despre vulnerabilitatea exploatată vor fi prezentate săptămâna viitoare în cadrul conferinţei Black Hat din Las Vegas.

Ce se ştie deocamdată este că există probleme serioase cu design-ul şi implementarea securităţii pentru iPhone, iar cele mai multe procese rulează cu privilegii administrative. De asemenea, sistemul de operare al iPhone permite cu uşurinţă crearea unei exploatări, odată ce este descoperită o vulnerabilitate.

Cercetătorii au declarat că au descoperit o astfel de vulnerabilitate în browserul Safari. Deşi aceştia au creat propriile exploatări pentru iPhone, exploatări publice pentru aceste vulnerabilitati specifice nu există. Compania Apple a fost anunţată de problemă, dar nu a dat niciun răspuns.

Una dintre exploatări necesită ca browserul Safari să deschida un site malware, care permite obţinerea cu uşurinţă a datelor personale, fişierelor text SMS, arhivei apelurilor, parolelor, e-mail-urilor, arhivei browserului si voice mail-urilor.

A doua exploatare creată de cercetători a făcut ca iPhone-ul să determine un sistem să sune şi să vibreze pentru o secundă dupa vizitarea unui web site maliţios. Aceeaşi exploatare poate apela un număr de telefon, trimite un mesaj text, sau să dechidă microfonul telefonului pentru a reda conversaţiile din jur.

SmartNews.ro

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close