Antena 3 CNN Horoscop Horoscopul lunii octombrie. Tensiunile escaladează, trăirile pasionale se pot transforma în obsesii tulburătoare

Horoscopul lunii octombrie. Tensiunile escaladează, trăirile pasionale se pot transforma în obsesii tulburătoare

Horoscopul lunii octombrie. Tensiunile escaladează, trăirile pasionale se pot transforma în obsesii tulburătoare
11 Sep 2018   •   10:21

Luna octombrie se arată a fi una la fel de dinamică precum cea de dinaintea ei, dar la un nivel mai condensat. Așa se face că avem parte de mai multe zile în care se perfectează mai mult de un aspect astral important pe care ar trebui să le digerăm în răstimpul care urmează până la calupul care urmează. Dar haideți să urmărim pe larg cum anume ne tratează luna rece a lui Brumărel:

Mercur (Balanță) careu Pluto Rx (Capricorn): mărul discordiei

Primul aspect astrologic notabil al celei de-a doua luni de toamnă este configurația distonantă de careu la care aplică Mercur din Balanță și Pluto retrograd din Capricorn. În cursul sau în jurul zilei de 2, se prea poate să ajungem la tensiuni sau chiar certuri în cadrul parteneriatelor de viață și/sau de afaceri. Ideal ar fi să facem în așa fel încât să aplanăm orice scânteie înainte ca focul misuitor să se iște. În caz contrar, se poate ca status quo-ul să aibă cam mult de suferit.

Venus retrogradează în Scorpion: pasiunea devine obsesie

Din 5 încolo, Venus se deplasează în sens aparent invers prin semnul exilului său nocturn, Scorpionul. Așa se face că, din această dată încolo, emoțiile și trăirile până atunci pasionale s-ar putea transforma în obsesii tulburătoare. De dorit ar fi să conștientizăm această pornire încă de timpuriu și să o înfrânăm până nu ajunge să transforme relația sentimentală într-una toxică. Parteriatele profesionale ar putea întâmpina dificultăți din cauza managerierii resurselor bănești.

Mercur intră în Scorpion, Mercur (Scorpion) opoziție Uranus retrograd (Taur): banii vorbesc

Data de 10 se distinge prin două evenimente astrale importante: Mercur intră în Scorpion, unde îi trimite un aspect tensionat de opoziție lui Uranus retrograd din Taur. Din această zi încolo, suntem mai puțin vorbăreți decât până acum, preferând să apelăm la mijloacele de comunicare non-verbală. În jurul sau în preajma acestei date, se prea poate să întâmpinăm dificultăți de ordin financiar sau să dăm dovadă de posesivitate. Să căutăm să fim frugali și să ne stăpânim pornirile.

Venus retrograd (Scorpion) careu Marte (Vărsător): tăierea aripilor partenerului

În cursul sau în jurul datei de 11, Venus retrogradă din Scorpion îi trimite un aspect distonant de careu lui Marte din Vărsător, semn că s-ar putea ca gelozia și posesivitatea care ne domină perioada aceasta să-și pună amprenta asupra relației de cuplu. De altfel, ne bucură de libertate în cuplu, dar în preajma acestei zile, se prea poate ca aceasta să aibă de suferit. Dacă nu avem motive reale să ne facem griji, poate ar fi bine să ne amintim că fără încredere nu facem nimic.

Mercur (Scorpion) trigon Neptun retrograd (Pești) careu Marte (Vărsător): iert, dar nu uit

Data de 19 se remarcă două configurații astrologice importante ale lui Mercur: cel favorabil de trigon cu Neptun retrograd din Pești și cel tensionat de careu cu Marte din Vărsător. Așa se face că în această zi dăm dovadă de mai multă intuiție, ghicind mai ușor ce se întâmplă în sufletul celui drag, dar ne exprimăm mai greu în cuvinte, ceea ce i-ar putea crea partenerului dificultăți de înțelegere. Poate nu ar strica să-i transmitem și în cuvinte ce ne dorim, nu doar prin semnale.

Mercur conjunct Jupiter (Scorpion): creștere pe dinăuntru

Data de 29 este marcată de conjuncția lui Mercur cu Jupiter din semnul Scorpionului. În cursul sau în preajma acestei date, vorbind despre trăirile noastre cu confidenții ne poate ajuta să le înțelegem mai bine și să ne punem ordine în sentimente. În caz contrar, acestea ne pot afunda și mai mult în stările mai puțin plăcute care ne-ar putea încerca perioada aceasta. Se dorește așadar să împărtășim emoțiile cu cei apropiați și să nu le lăsăm să ne afecteze prea tare zilele acestea.

Venus Rx conjunct Jupiter (Scorpion), Venus revine în Balanță, Mercur intră în Săgetător: sentimente și experiențe amestecate

Trei evenimente astrologice notabile se remarcă în ultima zi a acestei luni: conjuncția lui Venus retrograd cu Jupiter în Scorpion, întoarcerea celei din urmă în semnul domiciliului ei diurn și ingresul lui Mercur în zodia exilului său diurn. Așa se face că, în jurul sau în cursul acestei date, dăm dovadă de gelozie și posesivitate, mai apoi se poate să fim cam nehotărâți, posibil pentru că ne vine greu să privim lucrurile pragmatic, în adevărata lor lumină. Se recomandă înțelepciune.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, cea de-a doua lună de toamnă rivalizează cu anterioara, poate nu chiar în ceea ce privește multitudinea de evenimente astrale importante, dar cu siguranță în ceea ce privește intensitatea lor nu se lasă mai prejos. Dat fiind că anotimpul acesta este unul al muncii, se recomandă să ne lăsăm pe tânjeală prea ușor și să menținem ritmul.

Sursa: astrodex.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close