Antena 3 CNN International News "Am luat parte la organizarea unor lovituri de stat" | Mărturisirea consilierului lui Donald Trump

"Am luat parte la organizarea unor lovituri de stat" | Mărturisirea consilierului lui Donald Trump

John Bolton, fost consilier pentru securitate națională în administrația lui Donald Trump, a afirmat că a participat, el însuși, la planificarea unor lovituri de stat.

"Am luat parte la organizarea unor lovituri de stat" | Mărturisirea consilierului lui Donald Trump
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   11:33

Bolton (foto) a dialogat, marți, cu realizatorul CNN Jake Tapper despre evenimentele din 6 ianuarie 2021, când suporterii lui Trump au luat cu asalt clădirea legislativului american pentru a bloca învestirea noului președinte ales, Joe Biden.

Incidentele din acea zi sunt investigate de o Comisie a Congresului.

În acest context, realizatorul CNN a estimat că cine încearcă o lovitură de stat nu trebuie să aibă o "minte strălucită" iar Bolton a replicat:

"Nu sunt de acord. Ca o persoană care am ajutat la planificarea loviturilor de stat, nu aici (în SUA, n.r.), ci în altă parte, pentru asta este nevoie de multă muncă".

Cunoscut pentru pozițiile sale belicoase în diplomație, John Bolton a fost numit în aprilie 2018 consilier pentru Securitate Națională al Casei Albe, fiind ulterior demis de președintele republican în septembrie 2019.

Fostul oficial al Casei Albe nu a precizat la planificarea căror lovituri de stat a luat parte dar s-a referit la tentativa eșuată de a-l înlătura pe Nicolas Maduro de la putere în Venezuela, în 2019, și de a-l înlocui cu liderul opoziției Juan Guaido, susținut de Washington.

În trecut, Bolton, adeptul unor răspunsuri foarte dure în privința Iranului, Afganistanului şi Coreii de Nord, a fost unul dintre arhitecții invaziei SUA în Irak, în 2003.

În discuția cu Jake Tapper, el a susținut că asaltul de la 6 ianuarie 2021 nu a fost o tentativă de lovitură de stat din partea lui Donald Trump.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close