Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruși: ” Salvați-vă copiii din război”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruși: ” Salvați-vă copiii din război”

Într-un mesaj video postat pe Facebook miercuri seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat rușilor, spunându-le să-și salveze copiii din război.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruși: ” Salvați-vă copiii din război”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Mar 2022   •   08:31

Liderul de la Kiev a spus că Ucraina nu a amenințat niciodată securitatea Rusiei, adăugând că propagandiștii lui Putin ”mint cu privire la război, care este plătit cu taxele voastre”.

Ucrainenii, a spus el, fac tot ce le stă în putință pentru a readuce pacea pe pământul lor: ”nu pentru al vostru, pentru pământul nostru. Pentru poporul nostru. Facem totul pentru a pune capăt acestui război. Și când vom reuși, cu siguranță acest lucru se va întâmpla, veți fi siguri de cel puțin un lucru: copiii voștri nu vor mai fi trimiși să moară pe pământul nostru, pe teritoriul nostru”, a spus el.

Președintele ucrainean a spus că planul inițial al Rusiei ”a eșuat deja” în primele două zile ale invaziei, dar Rusia încă ”obține forțe de pretutindeni. Echipament. Bombe aeriene, rachete. Se caută mercenari în întreaga lume. Orice gunoi capabil să tragă în civili".

”Trupele ruse ne distrug orașele. Ucid civili fără discernământ. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiați. Capturează convoai umanitare. Jefuiesc. Ard muzee, aruncă în aer școli și spitale. Ținta lor sunt universitățile, cartierele rezidențiale. ... Orice! Trupele ruse nu cunosc limitele răului."

Zelenski a vorbit și despre trei reuniuni viitoare ale liderilor mondiali, Summitul NATO, Summit-ul UE și Summit-ul G7. El a spus că politicienii trebuie să susțină libertatea Ucrainei.

”La aceste trei summit-uri vom vedea cine ne prieten, cine ne este partener și cine ne-a trădat pentru bani”, a spus el. Președintele a repetat cererile pentru o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, spunând că cerul țării sale nu a fost protejat de bombele rusești și că Kievul nu a primit avioane, sisteme antirachetă moderne sau tancuri.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close