Antena 3 CNN Life Ce este invidia si cum o putem controla

Ce este invidia si cum o putem controla

Ce este invidia si cum o putem controla
de O.P.    |    29 Dec 2014   •   13:22
Invidia este un sentiment ce apare atunci cand ne raportam la cei din jur şi constatam ca ei au ceva in plus fata de noi. Conteaza cu cine ne comparam. Cea mai benefica si constructiva comparatie este cea cu noi insine.

Invidia poate juca un rol pozitiv in viata fiecaruia doar daca o folosim ca pe un stimul al dezvoltarii personale. Aceasta poate fi un motor pentru mobilizarea fortelor ce sunt necesare in obtinerea lucrurilor pe care ni le dorim. Invidia este sentimentul care ar trebui sa te faca sa-ti pui semne de intrebare si sa intocmesti un plan concret de actiune pentru a obtine ceea ce iti doreti. Te poate ajuta sa-ti constientizezi mai bine calitatile i sa le folosesti pentru a-ti realiza scopurile.

In general, invidiosul are un comportament care nu-i tradeaza sentimentele. Exista insa i situatii in care atitudinea invidiosului este evidenta, iar persoana invidiata poate simti pe propria piele mania acestuia. In general, invidia este insotita de un sentimentul de frustrare, care intuneca judecata celui care invidiaza. In timp insa invidioasul ajunge la concluzia ca nu a meritat efortul de a se comporta in acest mod.

Continuarea pe Lyla.ro



×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close