Antena 3 CNN Life Dovedit stiintific: De ce femeile arata mai bine cand poarta tocuri

Dovedit stiintific: De ce femeile arata mai bine cand poarta tocuri

Dovedit stiintific: De ce femeile arata mai bine cand poarta tocuri
de O.P.    |    24 Dec 2014   •   14:08
Avem un motiv in plus ca sa purtam pantofi cu toc si acesta vine chiar din partea cercetatorilor din Marea Britanie, care au demonstrat stiintific ca acest tip de incaltari ne fac, cu adevarat, sa aratam mai bine.

Adesea inconfortabili, chiar periculosi ocazional caci ne putem accidenta in timpul unei cazaturi, pantofii cu toc nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Unele dintre noi avem o singura pereche, altele – prea multe. 
Un lucru este insa cert: in pofida oricaror inconveniente, pantofii cu toc ne fac sa aratam mai bine, iar oamenii de stiinta de la Universitatea din Portsmouth (Marea Britanie) au reusit sa demonstreze acest fapt.


  In urma unui studiu, cercetatorii au constatat ca miscarea trupului – inclusiv cea a pelvisului, a coapselor, a picioarele si a umerilor – se schimba in momentul in care ne suim pe tocuri. Un corp pe tocuri se misca mai feminin si mai senzual, motiv pentru care nu este de mirare ca barbatii considera femeile care poarta incaltari inalte mai atragatoare decat cele care opteaza pentru pantofi plati.

Studiul publicat în jurnalul de specialitate Evolution and Human Behavior arata ca felul in care merge o femeie pe tocuri difera de modul în care paseste atunci cand poarta incaltari joase.

Continuarea pe Lyla.ro



×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close