Antena 3 CNN Life Expresii care-ti vor schimba viata in bine in 2015

Expresii care-ti vor schimba viata in bine in 2015

Expresii care-ti vor schimba viata in bine in 2015
de O.P.    |    30 Dec 2014   •   13:06
Chiar si scepticii sunt constienti de puterea cuvantului si putini pot nega puterea autosugestiei. Acestea exista si ne pot influenta – in bine sau in rau – propriile minti.

De noi depinde cum sa folosim cuvintele pentru a ne imbunatati starea de spirit si viata in general.

A-ti oferi exercitii mintale este deopotriva de important ca a face exercitii fizice. Iar cuvintele sunt secretul acestui “antrenament”. Cum vorbim cu altii sau cu noi insine (in gand sau cu voce tare, in unele cazuri) are un impact masiv asupra modului nostru de gandire si asupra perspectivei noastre asupra vietii – asadar, in general, asupra starii noastre de bine! Iata 15 cuvinte/expresii care pot imbunatati viata unui om daca le repeta periodic, dar fara ipocrizie, ci cu pura sinceritate.

1. “Te rog” – aceasta scurta expresie formata dintr-un pronume personal si un verb poate intari relatiile pe care le ai, aducand mai multa armonie si mai multa bunavointa in viata ta. Pana una alta, un “te rog” spus cu calm te va duce mult mai departe decat un “Fa aia” sau “Da-mi aia”.

2. “Pentru ca…” – explicatiile si, de regula, formularile care motiveaza, argumenteaza o opinie sau o cerere sunt mult mai bine primite de oameni decat solicitarile sau situatiile carora nu le se stie sensul. Pentru a primi ceea ce-ti doresti, pentru a comunica mai bine cu oamenii si a primi raspunsuri favorabile este indicat sa explici de ce vrei sau nu vrei un anumit lucru. Asadar, cu calm si cordialitate nu exita sa folosesti “pentru ca…”.

3.                  “Multumesc!” – ce te costa sa spui “Multumesc!” cand gasesti cafeaua facuta sau cand un coleg iti da o foaie scoasa la imprimanta? Acest cuvant poate, cu adevarat, sa faca minuni!

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close