Antena 3 CNN Life Ingredientele pentru a avea succes profesional. Iată ce trebuie să faci

Ingredientele pentru a avea succes profesional. Iată ce trebuie să faci

Ingredientele pentru a avea succes profesional. Iată ce trebuie să faci
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Dec 2017   •   09:31

Alina Bistreanu, directorul grupului polonez de modă LPP (care reuneşte mai multe mărci pe piaţa românească, între care Reserved și Mohito) are la 32 de ani o experiență profesională impresionantă.

Potrivit capital.ro, Alina Bistreanu a enumerat zece ”ingrediente” necesare unei cariere de succes:

1.Să ai o viziune clară, un obiectiv bine determinat, trebuie să ştii ce îţi doreşţi, unde vrei să ajungi şi în cât timp vrei să ajungi acolo.

2. Să nu renunţi niciodată la visul tău, oricât de nebun ar părea şi oricât de greu ar fi drumul pe care trebuie să îl parcurgi.

Motto-ul meu: Învingătorii nu renunţă, iar cei care renunţă nu ajung învingători - Aristotel

3. Să crezi în tine şi în capacităţile tale.

4. Să iubeşţi ceea ce faci şi să faci lucrurile cu pasiune pentru că doar lucrurile făcute cu şi din pasiune te pot conduce către succes.

Dacă faci un lucru, oricare ar fi acesta, fie în viaţă profesională ori în cea privată, care nu îţi aduce fericire, care nu te motivează, renunţă să îl mai faci.

5. Să investeşţi în tine cât poţi de mult, să înveţi, să cauţi mereu să dobândeşţi competenţe noi, să evoluezi, să fii astăzi mai bun decât ai fost ieri şi mâine mai bun decât ai fost astăzi. A investi în tine nu înseamnă a investi sume colosale de bani pentru a studia la universităţi internaţionale de prestigiu ori a parcurge programe de master, doctorat, etc. Trăim în era internetului şi a tehnologiei iar informaţia ne este oferită la discreţie în mod gratuit.

6. Să fii un reper pentru cei din jur şi să aduni lângă tine oameni care te motivează şi te inspiră să devii mai bun, oameni care împărtăşesc valori similare cu ale tale dar deţin competenţe complementare celor pe care tu le deţii.

7. Să fii responsabil.

8. Să fii curajos şi să îţi asumi riscuri. Să nu îţi fie teamă de eşec. Eşecul este pur şi simplu ocazia de a începe din nou, de această dată cu mai multă inteligenţă. – Henry Ford

 
9. Să fii autentic. Să nu te compari şi să nu-ţi doreşti să fii precum ceilalţi ori cum şi-ar dori ceilalţi să fii. Compară-te cu tine însuţi şi caută în ceilalţi inspiraţia de a deveni aşa cum tu îţi doreşti, de a deveni mai bun.

10. Să fii mereu cu zâmbetul pe buze şi să îţi păstrezi simţul umorului chiar şi în cele mai “întunecate” momente.  

×
Subiecte în articol: ingrediente succes cariera
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close