Antena 3 CNN Life Nu o să crezi cum îţi afectează salteaua somnul, sănătatea şi relaţia de cuplu

Nu o să crezi cum îţi afectează salteaua somnul, sănătatea şi relaţia de cuplu

Nu o să crezi cum îţi afectează salteaua somnul, sănătatea şi relaţia de cuplu
de O.P.    |    26 Dec 2014   •   13:02
Desi petrecem o treime din viata dormind, putini dintre noi acorda cu adevarat atentie patului pe care ne odihnim in timpul noptii si nu suntem constienti de cat de mult ne poate afecta o saltea proasta calitatea somnului, sanatate si chiar relatia de cuplu.

Daca ar fi sa alergam la maraton sau sa escaladam un munte, nu ne-am inhama la o asemenea activitate fara echipamentul potrivit. Salteaua pe care dormim este “echipamentul” din timpul somnului, dar, desi petrecem o treime din viata dormim, nu ii acordam suficienta atentie.

Se prea poate sa dai vina pe resursele financiare limitate pentru faptul ca nu ti-ai cumparat salteaua potrivita. Somnul cu adevarat odihnitor este esential pentru sanatate, pentru silueta, imbunatateste memoria, ne ajuta sa traim mai mult si contribuia chiar si la starea de bine in relatia cu partenerul de cuplu. In aceste conditii, o investitie intr-o saltea buna merita facuta!

O saltea proasta sau veche poate fi cauza durerilor de spate si de gat. Din cauza ei ne trezim obositi dimineata, suntem irascibili si ne sare mai usor tandara in relatia de cuplu. Mai mult, pierdem timp pretios de somn daca partenerul sau chiar noi sforaim in timpul noptii, iar o saltea buna ar putea sa ne ajute sa scapam de aceste inconveniente.

O saltea proasta creste nivelul de stres

Un studiu efectuat pe 59 de femei si barbati a aratat cat de mult conteaza salteaua cand vine vorba de nivelul de stres. Mai intai, voluntarii au dormit 28 de nopti la rand pe saltele proprii si alte 28 de nopti pe saltele noi, de fermitate medie. Ulterior au fost rugati sa-si evalueze nivelul de stres, care includea starile de ingrijorare, nervozitate, iritare, durerile de cap. Studiul a aratat ca, dupa ce au trecut la saltelele noi de fermitate medie, nivelul lor de stres a scazut semnificativ, simtindu-se, in general, mai bine. Acest lucru le-a adus beneficii atat la locul de munca, unde s-au descurcat mai bine, cat si in relatiile de cuplu care au devenit mai armonioase.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close