Antena 3 CNN Life Oameni A salvat zeci de suflete cu preţul propriei vieţi. Pilotul-erou care a avut puterea să ia o decizie de viaţă şi de moarte

A salvat zeci de suflete cu preţul propriei vieţi. Pilotul-erou care a avut puterea să ia o decizie de viaţă şi de moarte

A salvat zeci de suflete cu preţul propriei vieţi. Pilotul-erou care a avut puterea să ia o decizie de viaţă şi de moarte
Sursa foto: Foto: MAPN
24 Aug 2012   •   07:48

A ales să moară, ca să salveze zeci de suflete. În loc să se catapulteze, comandorul Aurelian Cojocaru a încercat până în ultima clipă să ducă avionul într-o zonă fără case. A reuşit să facă asta, dar nu şi-a mai putut salva viaţa.

Nimeni nu ştie ce şi-au spus cei doi piloţi în secundele dinaintea dezastrului. Nici cum au luat, într-o singură clipă, o decizie de viaţă şi de moarte.

Din aer, Comandorul a văzut cu groază cum avionul său se îndreaptă cu viteză spre case. De jos, de pe pământ, oamenii şi-au văzut moartea cu ochii.

Instructorul Mihail-Relu Ioana s-a catapultat şi şi-a salvat viaţa. Comandorul Aurelian Cojocaru a salvat vieţile altora. Cu preţul vieţii lui, a dus avionul spre o zonă pustie.

În plus, pilotul a evitat în ultima clipă o conductă de gaze din zonă, care ar fi explodat la impact. Pentru oamenii de la sol, Aurelian Cojocaru este un erou. O simplă manşă de catapultare, de care comandorul a ales să nu tragă, le-a salvat viaţa.

Proceduri pe care comandorul Aurelian Cojocaru le-a calculat în numai câteva secunde. Nu s-a abătut de la ele. Cu preţul vieţii, şi-a făcut datoria până la capăt.

Ultimele sale cuvinte, rămân deocamdată un mister. Cutia neagră a avionului a fost ridicată de anchetatori şi va fi decriptată în câteva zile.

Un avion de tip IAR 99 Şoim s-a prăbuşit la Craiova, în timpul unui zbor de antrenament.



×
Subiecte în articol: avion
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close