Antena 3 CNN Life Oameni Ambiţia soră cu nebunia care a dus tricolorul românesc pe continentul african. Ei sunt românii care au cucerit înot strâmtoarea Gibraltar

Ambiţia soră cu nebunia care a dus tricolorul românesc pe continentul african. Ei sunt românii care au cucerit înot strâmtoarea Gibraltar

Ambiţia soră cu nebunia care a dus tricolorul românesc pe continentul african. Ei sunt românii care au cucerit înot strâmtoarea Gibraltar
Sursa foto: Foto: mylifeissport.com
24 Oct 2012   •   07:53

Doi români au reuşit în premieră pentru Romania să traverseze înot strâmtoarea Gibraltar. Şi nu le-a fost deloc uşor. Au fost de multe ori în pericol şi au înotat contra curentului aproape 19 kilometri în mai puţin de cinci ore. Dar nu s-au lăsat până nu au fluturat steagul românesc pe Continentul African.

În momentul în care am ajuns, primul lucru pe care l-am făcut a fost să deschid drapelul tricolor şi să-l ating ca să vadă toată lumea", a declarat Călin Chiprianov.

Călin Chiprianov şi Nicolae Let sunt cei doi români care au înscris ţara noastră în evidenţele "Asociaţiei pentru traversarea înot a strâmtorii Gibraltar". O ambiţie nebunească ar spune mulţi, dacă ne gândim la pericolele care i-au pândit.

Puţin mai greu le-a fost să-şi convingă familiile că ştiu în ce se bagă. Cei doi practică înotul în ape libere de ani de zile. Chiar şi aşa, ca să ajungă înot de pe malul Europei pe malul Africii, s-au antrenat intens timp de câteva luni. "Ne antrenam două ore în fiecare dimineaţă înainte de a merge la lucru. Cu o lună înainte, am avut antrenamente intensive", a declarat Chiprianov.

Iar ambiţia celor doi a fost atât de mare, încât nu le-a stat nimic în cale. Nicolae s-a antrenat în Anglia, acolo unde este stabilit. Un antrenament, normal spune el, care însă ar fi pus la pământ un amator.

Cei doi români au pornit din cel mai sudic punct continental al Europei, aflat în Spania, mai exact în localitatea Tarifa şi s-au îndreptat înot către continentul african, prin apele de la confluenţa Mediteranei şi ale Atlanticului. După aproape cinci ore, înotătorii au ajuns pe malul marocan.

Românii nu au de gând să se oprească aici. Vor să fluture tricolorul şi în alte colţuri ale lumii.

×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close