Antena 3 CNN Life Oameni Americanul care a PROFETIZAT atacurile de la 9/11. Datorită lui 2.700 de oameni trăiesc, iar el e considerat EROU, după moarte

Americanul care a PROFETIZAT atacurile de la 9/11. Datorită lui 2.700 de oameni trăiesc, iar el e considerat EROU, după moarte

Americanul care a PROFETIZAT atacurile de la 9/11. Datorită lui 2.700 de oameni trăiesc, iar el e considerat EROU, după moarte
de O.P.    |    09 Oct 2012   •   09:12

"Soţul meu a fost una din cele 3.000 de victime ale atentatelor de la 11 Septembrie 2001, dar ceea ce a făcut pentru această ţară, modul uluitor în care a salvat viaţa a peste 2.700 de oameni, l-au transformat într-un erou pe care istoria acestei ţări îl va ţine mereu în inimă", declara Susan Rescorla, soţia lui Rick Rescorla - omul a cărui poveste de viaţă este uluitoare.



A fost un soldat devotat şi înţelept, care şi-a servit cu devotament ţara. Atunci când s-a întors de pe front, a fost invitat de una din cele mai mari companii din SUA, banca Morgan-Stanley/Dean-Witter, să fie şeful Serviciului de Securitate şi să îi protejeze pe cei aproape 3.000 de angajaţi.

După o analiză îndelungă şi atentă a propunerii primite, Rick vine în faţa angajatorilor cu următorul diagnostic: compania se află în pericol. Morgan-Stanley ocupa cea mai mare parte din turnul al doilea din World Trade Center, iar Rescorla a văzut punctele slabe ale clădirii.

"Clădirea în care funcţionaţi va fi lovită de la subsol în încercarea de a fi pusă la pământ". Atunci când a venit cu această declaraţie nimeni nu l-a crezut. Însă n-a trecut mult timp, iar cuvintele lui Rick s-au dovedit a fi adevărate. După atentatele din 1993, care au avut loc la WTC, la baza clădirii - aşa cum profetizase el - superiorii i-au promis că vor face absolut tot ce le cere, numai să accepte să rămână şi pe viitor în funcţia departamentului de securitate.



Însă ceea ce avea să le spună Rick şefilor săi era şi mai şocant: "Acum teroriştii vor ataca clădirea din aer, ca să transforme edificiul în ruină. Este vremea ca birourile să fie mutate, iar compania să îşi desfăşoare activitatea în alt loc". Nimeni nu l-a ascultat, iar Morgan-Stanley a rămas în aceeaşi clădire.

Atunci Rick a întocmit un plan foarte controversat, care părea o adevărată nebunie pentru toţi: la fiecare trei luni, Rick îi conducea pe absolut toţi angajaţii firmei, pe scări, în ordine, doi câte doi, de la etajul 20 până în stradă.

De patru ori pe an, când era realizat acest exerciţiu, angajaţii celorlalte companii râdeau de cei de la Morgan-Stanley. Au trecut anii, iar în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, când primul turn a fost lovit de avioanele teroriştilor, Rick le-a spus angajaţilor: "Ne-am pregătit atâta timp şi acum a venit marea zi. Doi câte doi, fără să vă înghesuiţi sau să alergaţi pe scări, trebuie să ieşiţi în stradă, aşa cum am făcut de zeci de ori până acum".

Aşa se face că peste 2.700 de oameni ai companiei au fost salvaţi datorită acestui om. Se spune că reuşise şi el să se salveze, însă şi-a dat seama că 5 angajaţi lipseau, aşa că s-a întors după ei în clădire, moment în care turnul s-a prăbuşit şi a murit în dărâmături.



×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close