Antena 3 CNN Life Oameni Borcane cu Bucurie. Fetiţa care ne-a învăţat că un gest simplu valorează enorm. Ea a reuşit să aducă zâmbetul pe chipurile a zeci de mii de copii bolnavi

Borcane cu Bucurie. Fetiţa care ne-a învăţat că un gest simplu valorează enorm. Ea a reuşit să aducă zâmbetul pe chipurile a zeci de mii de copii bolnavi

Borcane cu Bucurie. Fetiţa care ne-a învăţat că un gest simplu valorează enorm. Ea a reuşit să aducă zâmbetul pe chipurile a zeci de mii de copii bolnavi
Sursa foto: Foto: CNN
27 Dec 2012   •   11:08
Jessica Rees a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală la vârsta de 11 ani. Zi de zi, a fost nevoită să meargă cu părinţii ei la spital pentru a primi tratamentul de care avea nevoie.

Într-o zi, când plecam de la spital, ne-a întrebat pur şi simplu: “Ceilalţi copii când se duc acasă?” “ povesteşte tatăl fetei, Erik.

Când Jessica a aflat că cei mai mulţi dintre copii rămân internaţi în spital, a vrut să facă ceva să-i ajute, „să-i facă mai fericiţi” pentru că ştia că „şi ei trec prin greutăţi”.



Aşa că a început să facă „borcane cu bucurie”. Punea jucării, creioane colorate, orice i-ar fi putut face unui copil ziua mai frumoasă în borcane.

Era foarte pretenţioasă cu ceea ce punea în cadouri” povesteşte Stacey, mama fetiţei. „Trebuia să fie ceva „cool”, nu ceva ieftin”.

Jessica a creat peste 3.000 de „borcane cu bucurie” înainte de a muri, în luna ianuarie a acestui an. Însă părinţii ei îi continuă misiunea.

Până la finalul anului 2012, peste 50.000 de Borcane cu Bucurie au fost împărţile copiilor care suferă de cancer prin intermediul Fundaţiei Rees.





 

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close