Antena 3 CNN Life Oameni Ce trebuie să știi despre fluiditatea sexuală 

Ce trebuie să știi despre fluiditatea sexuală 

Ce trebuie să știi despre fluiditatea sexuală 
22 Iun 2018   •   16:17

În ultima vreme poate ai auzit și tu despre fluiditatea sexuală și te intrebi ce este acest termen și cum diferă de bisexualitate. Bisexualitatea înseamnă că ești atras de ambele sexe, femei și bărbați în același timp. Fluiditatea sexuală pe de altă parte înseamnă că chiar dacă nu ții cont de sexul persoanei cu care alegi să stai, ai momente în viață în care tinzi să preferi un anumit sex. Dacă la vârstă de 20 de ani, de exemplu, tinzi să petreci mai mult timp lângă bărbați, la 30 de ani acest lucru se poate schimba, și ești atras de prezența feminină.  

"Definim fluiditatea sexuală ca o capacitate pentru o schimbare a atracției sexuale în funcție de schimbările de situație sau de condițiile din mediu sau de relație", spune Lisa Diamond, profesor de psihologie și studii de orientare sexuală la Universitatea din Utah. 

Conceptul de fluiditate sexuală nu exclude existența orientării sexuale (heterosexuali, homosexuali, bisexuali și așa mai departe). Mai degrabă, fluiditatea lasă loc de schimbare și mișcare, spune Diamond. 

Este important de menționat că nu toată lumea prezintă același grad de fluiditate, iar unii oameni nu experimentează deloc fluiditatea, ceea ce este de asemenea perfect normal. Sexualitatea nu se alege și vine natural pentru toată lumea. 

Sursă: Women's Health 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close