Cinci cuvinte, două numere şi finalul unui om pe 11 septembrie 2001. „A luptat până la sfârşit”

de D.D.    |    12 Sep 2012   •   10:07
Cinci cuvinte, două numere şi finalul unui om pe 11 septembrie 2001. „A luptat până la sfârşit” Foto: CNN

Ani de zile, Denise Scott a crezut că ştie adevărul despre moartea soţului ei la 11 septembrie 2001. Credea că Randy Scott a murit repede, fără să sufere, în momentul în care cel de-al doilea avion a lovit turnul sudic al World Trade Center.

Randy Scott lucra pentru Euro Brokers Inc., la etajul 84, foarte aprope de locul impactului. Familia lui a avut o oarecare consolare în faptul că Randy a murit fără să sufere.

Însă un bilet scris de mână, care conţinea numai cinci cuvinte şi două numere, le-a răpit şi această minimă consolare.

Pe bilet scrie: „Etajul 84...West Office...12 oameni captivi”. Biletul era scris de Randy Scott.

Biletul a dezvăluit nu numai faptul că Scott nu a murit în momentul impactului, dar şi că a încercat să solicite ajutor. El a reuşit cumva să arunce foaia de hârtie pe stradă.

Biletul a fost recuperat de pe stradă aproape imediat după ce a fost aruncat şi a fost dat unui poliţist aflat lângă Trezorerie. Turnul s-a prăbuşit la puţin timp după aceea.

Foaia de hârtie avea pe ea o amprentă cu sângele lui Randy Scott, ceea ce le-a permis medicilor să identifice ADN-ul acestuia, relatează CNN.

Zece ani mai târziu, în august 2011, Denise Scott a fost chemată să autorităţi să identifice scrisul. „I-am recunoscut scrisul imediat. A luptat până la sfârşit”.

 


 


 

x close