Antena 3 CNN Life Oameni Confesiuni intime: „De când ne-am căsătorit, soțul meu și cu mine suntem mai mult prieteni decât iubiți”

Confesiuni intime: „De când ne-am căsătorit, soțul meu și cu mine suntem mai mult prieteni decât iubiți”

Confesiuni intime: „De când ne-am căsătorit, soțul meu și cu mine suntem mai mult prieteni decât iubiți”
08 Oct 2018   •   19:11

O cititoare The Guardian cere sfatul expertei în relații, Pamela, cu privire la căsnicia ei lipsită de pasiune: „Sunt căsătorită cu soțul meu de 4 ani. Pănă să ne căsătorim aveam o viață sexuală sănătoasă, dar apoi s-a schimbat brusc. El este un indian sikh, iar după cununie ne-am mutat împreună cu mama sa, care este o femeie foarte conservatoare. Acum avem casa noastră, dar totuși avem mai mult o relație de prietenie și facem sex foarte rar. Am încercat să vorbesc cu el despre asta ,dar spune că nu este o problemă, că avem nevoie doar de mai mult timp de adaptare. Cu toate acestea, îmi este frică că este mai mult decât doar o perioadă de adaptare.”

Experta în relații pentru The Guardian răspunde: „Cel mai probabil v-ați lovit de o diferență culturală și trebuie neapărat să vorbiți despre asta. Atitudinea cu privire la relațiile sexuale variază de la cultură la cultură. În unele culturi sexul este văzut doar cu rolul de a procrea și este greu să fie perceput ca un act de iubire și intimitate. În general oamenii au aceiași viziune ca și părinții lor, iar comportamentul soțului tău este cel mai probabil învățat de la familia sa mai tradițională. 

Totuși există și alte cauze probabile, precum lipsa unui loc de muncă, dificultăți financiare, depresie, stres sau anxietate. Aceste posibilități trebuie neapărat explorate și cel mai bine este să apelați la un ajutor profesional. Pierderea interesiului sexual este o problemă gravă care poate arăta că ceva este cu adevărat în neregulă cu persoana respectivă. ”

Sursă: The Guardian  
 

×
Subiecte în articol: confesiuni intime casnicie
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close