Antena 3 CNN Life Oameni "Creierul lui ascunde cel mai mare miracol pe care l-am văzut". Tânărul care poate desena în detaliu un oraş întreg

"Creierul lui ascunde cel mai mare miracol pe care l-am văzut". Tânărul care poate desena în detaliu un oraş întreg

"Creierul lui ascunde cel mai mare miracol pe care l-am văzut". Tânărul care poate desena în detaliu un oraş întreg
de O.P.    |    10 Aug 2012   •   09:52

Este uluitor modul în care funcţionează creierul uman şi felul în care compensează anumite lipsuri pe care le avem. Autismul este o boală crâncenă. Se ştie faptul că cei mai mulţi care suferă din cauza acestei boli sunt foarte dotaţi intelectual.

Iar Stephen Wiltshire nu face excepţie. Tânărul din Marea Britanie a uluit întreaga lume prin capacităţile sale uluitoare de a reproduce prin desen imaginile pe care le vede.

Aşadar, dacă se uită 20 de minute la harta sau panorama unui oraş, apoi poate reda imaginea văzută într-un desen detaliat.

De când a fost diagnosticat cu autism, la vârsta de 3 ani, Stephen trăieşte în lumea lui. Cu toate că nu vorbea cu cei din jurul lui, desena mai tot timpul.

În prezent poate să deseneze exact orice maşină, pentru că ştie istoria automobilismului. Tablourile sale se vând pe sume frumoase de bani şi oricine le poate cumpăra accesând site-ul stephenwiltshire.co.uk

În galeria foto de mai jos puteţi vedea câteva din desenele pe care le realizează Stephen.




×
Subiecte în articol: autism boli
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close