Antena 3 CNN Life Oameni Desenele în nisip au făcut-o celebră în toată lumea

Desenele în nisip au făcut-o celebră în toată lumea

Desenele în nisip au făcut-o celebră în toată lumea
15 Noi 2012   •   13:08

Ilana Yahav este o israeliană cunoscută în toată lumea pentru desenele sale făcute în nisip, iar toate poveştile ei desenate sunt realizate doar cu mâinile goale.

Încă de când era copil, Ilana a cochetat cu lumea artistică, fiind atrasă de pictură şi sculptură. Dar cu timpul, a devenit fascinată de nisipul de pe ţărmurile Mediteranei.
"Înainte să merg la şoală, întotdeauna mă opream pe o plajă şi desenam o povestioară. Trebuia să fiu rapidă şi încercam să termin desenul înainte ca un nou val al mării să vină şi să-l şteargă. Eram total fascinată. Stăteam acolo până când desenul dispărea în totalitate şi aşa am realizat că totul este trecător şi efemer", se destăinuie artista.

Cu timpul, abilităţile ei s-au dezvoltat extraordinar şi a reuşit să transforme desenele din nisip într-o formă de artă inedită.

"Mereu am fost captivată de gestica mâinilor pentru a exprima diverse stări emoţionale, cum ar fi supărarea, compasiunea sau dragostea...Doar în dans regăsim asemenea mişcări, care redau un rol important în actul de creaţie", a mai spus Ilana.

Nu doar nisipul şi mâinile ei magice dau naştere acestui tip de artă unic. Lumina din spatele sticlei pe care lucrează şi muzica care acompaniază specatcolele ei sunt elemente majore al fiecărei lucrări.
De foarte multe ori, audienţa este atât de emoţionată încât suspinele şi lacrimile îşi fac loc printre ropotele de aplauze.

 


 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close