Antena 3 CNN Life Oameni Forrest Gump există. El a traversat America pe jos, în 178 de zile

Forrest Gump există. El a traversat America pe jos, în 178 de zile

Forrest Gump există. El a traversat America pe jos, în 178 de zile
03 Oct 2012   •   17:18

Nick Kleckner, un american de 25 de ani, a renunţat la stilul său de viaţă confortabil şi s-a decis să plece într-o călătorie pe care nu o va uita niciodată.
El a traversat Statele Unite, pe jos, în 178 de zile,  plecând din Florida până pe coasta Pacificului, din California.

Mulţi compară experienţa lui Nick cu cea a lui Forrest Gump, celebrul personaj cinematografic.

"Hobo Nick", aşa cum a fost poreclit, a părăsit oraşul său natal, Atlantic Beach, de pe ţărmul Floridei, în data de 5 aprilie, fără apă, alimente sau bani de buzunar. A reuşit cumva să ajungă în Huntington Beach, pe coasta californiană, după ce a parcurs peste 4000 de kilometri, traversând astfel continentul nord-american. De-alungul periplului său, Nick a folosit cinci perechi de pantofi.

"Am crescut într-o familie minunată, fără griji. Am fost un norocos, întotdeauna am avut ce mi-am dorit. Am vrut să fac călătoria asta pentru a aprecia viaţa aşa cum trebuie", spunea Kleckner pe blogul personal.
"Tot timpul cât am fost un om al străzii, am trăit mai intens fiecare moment şi am învăţat să fiu recunoscător pentru tot", mai adaugă tânărul.

El recunoaşte că s-a desprins cu greu de căminul din Atlantic Beach: "Totul părea atât de liniştitor aici. Mi-era greu să mă gândesc că voi porni pe străzi şi voi părăsi plaja minunată de acasă. Am fost puţin trist când am plecat..."

Nick a plecat cu câteva haine şi un sac de dormit înghesuit în rucsacul din spate, fiind determinat să supravieţuiască doar prin bunătatea oamenilor, pe care urma să-i întâlnească pe drum. Lumea care i-a ieşit în cale l-a ajutat, exact aşa cum spera.

Persoane necunoscute l-au ajutat cu bani, mâncare şi i-au oferit un loc de adăpost. "Niciodată nu am luat mai mult decât mi-era necesar, iar dacă se întâmpla ca oamenii să-mi dea tichete de masă sau de cadouri, eu le ofeream la rândul meu, oropsiţilor care cerşeau pe la colţuri", a povestit Nick.

"Cea mai mare recompensă, pe care am avut-o după această experienţă de neuitat, a fost să descopăr că umanitatea încă mai există şi este mai bună decât ne imaginăm", a mai spus americanul.

După mii de kilometri parcurşi, Nick Kleckner şi-a încheiat aventura în data de 29 septembrie, în oraşul Huntington Beach (California). El a fost aşteptat de peste 100 de persoane, printre care membri ai familiei şi prieteni, mulţi dintre ei cunoscuţi chiar pe drumul său epic.




×
Subiecte în articol: Florida california
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close