Antena 3 CNN Life Oameni În mintea unui fenomen muzical. "Puterea muzicii este să transmită emoţii"

În mintea unui fenomen muzical. "Puterea muzicii este să transmită emoţii"

În mintea unui fenomen muzical. "Puterea muzicii este să transmită emoţii"
Sursa foto: Foto: CNN
10 Sep 2012   •   11:57

La vârsta la care cei mai mulţi dintre noi încă învăţam arta legării şiretelor, Benjamin Grosvenor lucra la arpegii. Copilul-minune al muzicii s-a transformat într-un tânăr remarcabil în ultimii ani. De abia ieşit din adolescenţă, este cunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi pianişti din lume.

Benjamin Grosvenor a devenit cunoscut la vârsta de 11 ani, fiind cel mai tânăr finalist al competiţiei Young Musician of the Year.

În ciuda talentului său incredibil, Benjamin susţine că prima întâlnire cu pianul nu l-a marcat în nici un el. „Am avut dintotdeauna un pian în casă, pentru că mama mea e profesoară de pian. Dar nu am nici o amintire puternică legată de pian”, mărturiseşte tânărul.

Potrivit mamei sale, Benjamin nu a fost interesat deloc de pian până la vârsta de 5 ani, când a aflat că ceilalţi amici ai săi luau lecţii, aşa că s-a hotărât să încerce şi el. „Era vorba de competiţie”, poveşteşte Benjamin.

Astăzi, pasiunea lui pentru muzică este condusă de credinţa în puterea muzicii. „Abilitatea muzicii de a comunica oamenilor emoţii mă fascinează. Asta cred că înseamnă, de fapt, muzica”.

Tânărul mărturiseşte că petrece mult timp dezvoltând o legătură emoţională cu instrumentul. „O parte din activitatea mea este fizică – să cânt acelaşi lucru de multe ori până când melodia intră în memoria muşchilor mâinii – dar să repeţi la nesfârşit nu-ţi face neapărat interpretarea mai bună”.

Aşa că Benjamin a dezoltat o tehnică specială, aceea de a interpreta melodia în gând, departe de pian.

VEZI MAI MULTE POZE CU BENJAMIN GROSVENOR

×
Subiecte în articol: pianist
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close