Antena 3 CNN Life Oameni Lecție incredibilă de viață. „Când cineva îmi spune ceva urât, îmi dau seama că nu e intenționat”

Lecție incredibilă de viață. „Când cineva îmi spune ceva urât, îmi dau seama că nu e intenționat”

Lecție incredibilă de viață. „Când cineva îmi spune ceva urât, îmi dau seama că nu e intenționat”
Sursa foto: Foto: YouTube
18 Feb 2016   •   15:53

Zion Harvey are 9 ani. Și-a pierdut mâinile și picioarele când era bebeluș din cauza unei infecții septice.

Băiețelul a fost supus primului transplant de mâini, în 2015. Intervenția chirurgicală a avut loc la Spitalul pentru Copii din Philadelphia și a durat mai bine de 12 ore. 14 chirurgi, 8 asistente medicale și și 4 anesteziști i-au redat băiațelului abilitatea de a apuca lucruri.

Zion și-a pierdut mâinile și picioare când avea 2 ani. La 4 ani, a fost supus unui transplant de rinichi. Organul a fost donat de mama sa.

„Câteodată, colegii îmi spun lucruri urâte. Nu cred că vor să facă asta, dar pur și simplu le scapă. Când cineva îmi spune ceva urât, îmi dau seama că nu e intenționat. Oamenii au propirul lor mod de a face față lucrurilor urâte”, spune băiețelul.



Decizia de a face această operaţie a aparţinut în totalitate lui Zion.

După ce micul pacient a luat acea hotărâre, medicii au iniţiat procesul de căutare a unui donator.

Folosind statisticile disponibile, medicii americani au estimat că doar 15% dintre copiii-donatori ar avea mâinile de mărimea şi culoarea potrivite pentru Zion. Deşi mâinile pe care le-a primit în urma transplantului sunt puţin mai mici decât ar fi trebuit, ele vor creşte în timp, la fel ca oricare alt organ transplantat.

Mai mulţi adulţi din Statele Unite au beneficiat în ultimii ani de transplanturi duble de mâini sau de transplanturi duble de braţe.

Medicii din Philadelphia consideră că Zion Harvey este cel mai tânăr beneficiar al unui transplant dublu de mâini, o intervenţie care impune administrarea de medicamente imunosupresoare pe toată durata vieţii, pentru a se asigura că organismul pacientului nu va respinge membrele transplantate.

Zion Harvey lua deja medicamente imunosupresoare după transplantul său de rinichi, fapt care l-a ajutat să devină un bun candidat pentru transplantul dublu de mâini, au explicat medicii americani.

 



×
Subiecte în articol: infectie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close