Antena 3 CNN Life Oameni „M-am trezit cu ochii atât de umflați încât nu puteam să îi deschid, și doctorii nu știau cauza” . Multe femei iau aceleași pastile

„M-am trezit cu ochii atât de umflați încât nu puteam să îi deschid, și doctorii nu știau cauza” . Multe femei iau aceleași pastile

„M-am trezit cu ochii atât de umflați încât nu puteam să îi deschid, și doctorii nu știau cauza” . Multe femei iau aceleași pastile
07 Ian 2019   •   17:35

Jenna Birch, scriitoare și jurnalistă pentru Health Magazine a trecut printr-o experiență oribilă, care se poate întâmplă multor femei, fără ca acestea să iși dea seama de cauză! 

Într-o dimineață, tânăra s-a trezit cu ochii umflați, dar a tratat problema lejer, crezând că a mâncat prea multă sare, și a retinut apă. O zi mai târziu însă, situația s-a înrăutățit, iar ochii ei păreau din ce în ce mai umflați. Speriată, aceasta s-a dus la doctor, care i-a spus că este o alergie, și trebuie să ia Claritin. După încă o zi însă, și tratamentul Claritin administrat la timp, aceasta nu mai putea să își deschidă ochii de dimineață din cauză că erau prea umflați.

Ajunsă la spital, doctorii i-au administrat injecții cu streroizi, iar umflătura a început imediat să se diminueze. Cu toate acestea, medicii nu au găsit o cauză pentru această reactție, și au continuat să îi prescrie femeii steroizi administrați pe cale orală. Din păcate însă, dozele administrate oral au avut un efect de scurtă durtata, iar femeia a trebuit să revină la injecții, pentru a reduce imflamarea ochiilor. 

Când a reușit să programeze o vizită cu medicul de familie, acesta, știind istoricul medical al tinerei, a găsit imediat cauza ochiilor umflați: pastilele contraceptive. Cu două zile înainte că aceste simptome să apară, Jenna începuse să ia pastile anticoncepționale, care aveau în compoziție progesteron și estrogen. Din cauza estrogenului fals din pastilă, corpul a produs o imflamare la nivelul optic. Acest tip de reacție este una foarte rară, însă posibilă în cazul pastilelor hormonale.  

În urmă acestei experiențe, tânăra jurnalistă nu va mai lua pastile contraceptive pe bază hormonală, și va căuta alte posibilități de protecție. Aceasta ne sfătuiește ca intodeauna să ne ascultăm organismul și să fim atenți la orice semn de inflamație sau durere din partea corpului, și să ne consultăm întodeauna cu medicul de familie înainte de a începe un tratament, pentru a evita o situație precum cea prin care a trecut ea. Efectele secundare ale anticoncepționalelor sunt multe, și de nenumărate ori, ne pot afecta în feluri în care nici nu ne-am putea închipui.

Sursă: HEALTH

×
Subiecte în articol: doctori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close