Antena 3 CNN Life Oameni Marile puteri ale lumii s-au spălat pe mâini de sângele lor. Masacrul care a schimbat cursul istoriei

Marile puteri ale lumii s-au spălat pe mâini de sângele lor. Masacrul care a schimbat cursul istoriei

Marile puteri ale lumii s-au spălat pe mâini de sângele lor. Masacrul care a schimbat cursul istoriei
de O.P.    |    27 Iul 2012   •   09:53

Oamenii erau ucişi cu macetele. Li se tăiau degetele de la mâini şi picioare, apoi erau lăsaţi să se târască pe pământ, după care li se tăiau pe rând membrele, apoi capul. Cruzimea acestor crime este de neconceput într-o perioadă în care lumea gusta aroma plăcută a libertăţii.

Termenul Genocidul din Rwanda desemnează masacrarea a aproximativ 800 - 1 milion de etnici Tutsi și etnici Hutu moderați. Aceste crime au fost săvârșite într-o perioadă de 100 de zile (6 aprilie - mijlocul lui iulie 1994) de către două miliții hutu, Interahamwe și Impuzamugambi, în urma revoltei populației hutu, împotriva etniei tutsi.

Genocidul s-a putut întâmpla și din cauza pasivității comunității internaționale, deși în acel moment în Rwanda era staționată o misiune de pace (UNAMIR), sub egida Națiunilor Unite.

Masacrarea etnicilor tutsi s-a declanșat după ce la 6 aprilie 1994, avionul în care se afla președintele Rwandei din acel moment, Juvénal Habyarimana, și președintele Burundi-ului, ambii etnici hutu, s-a prăbușit în condiții neelucidate, lângă capitala Kigali.

În galeria foto cutremurătoare se pot vedea rămăşiţele celor ucişi cu sânge rece în masacru.



×
Subiecte în articol: genocid
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close