Antena 3 CNN Life Oameni Mihaela Lulea, povestea incredibilă a unei campioane care a refuzat să se dea bătută

Mihaela Lulea, povestea incredibilă a unei campioane care a refuzat să se dea bătută

Mihaela Lulea, povestea incredibilă a unei campioane care a refuzat să se dea bătută
Sursa foto: Foto: oradetimis.oradestiri.ro
de N.B.    |    24 Noi 2012   •   22:48

Mihaela Lulea a sfidat handicapul pe care îl are de mică şi a ajuns campioană europeană la paracanoe. Este o tânără din Timişoara a rămas fără un picior la 12 ani, după ce a muşcat-o un urs, însă a refuzat să se dea bătută.

Ea s-a refugiat în sport, iar anul acesta a obţinut două titluri importante la unul dintre cele mai grele sporturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Kaiacul este acum viaţa ei. În urma cu 18 ani însa, nici nu visa ca va ajunge aici. Un accident teribil i-a schimbat viaţa.

"În faţă ursului, la cuşcă, era un gard de protecţie. Nişte bări mai bine zis. Şi ne-am pus cu fundul pe bările acelea şi m-am aplecat pe spate că era toamnă, frig, să-mi iau un pulover, şi în momentul ăla cand m-am aplecat, mi s-a dus piciorul inainte şi ursul a băgat labele printre gratii şi mi l-a tras înăuntru" povesteşte Mihaela.

Au urmat clipe grele, dar Mihaela a vrut cu orice preţ să ţină pasul cu prietenii ei. În momentul în care ei s-au apucat de kaiac, s-a apucat şi ea. Aşa a început totul.

Pentru ca pe atunci nu existau competiţii pentru persoanele cu dizabilităţi, Mihaela a fost nevoită să renunţe. Nu şi-a uitat însa pasiunea. Acum câţiva ani a început din nou antrenamentele.

Oricât de greu i-a fost, s-a ambiţionat şi a muncit. Iar vara aceasta a câştigat două medalii. Bronzul la Campionatul Mondial şi aurul la Europene.

Mihaela a renunţat la jobul pe care îl avea şi trăieşte acum doar din sport. Nu îi este deloc uşor dar o campioană nu se dă niciodată batută.


×
Subiecte în articol: accident picior
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close