Antena 3 CNN Life Oameni "Nu mai putem plânge pentru că nu mai avem ochi. Nu mai putem râde pentru că nu mai avem gură". Locul unde femeile nu există

"Nu mai putem plânge pentru că nu mai avem ochi. Nu mai putem râde pentru că nu mai avem gură". Locul unde femeile nu există

"Nu mai putem plânge pentru că nu mai avem ochi. Nu mai putem râde pentru că nu mai avem gură". Locul unde femeile nu există
de O.P.    |    07 Aug 2012   •   13:05

Considerăm terorismul un act politic. Însă de cele mai multe ori este un act personal. Nu au fost guvernele lumii sau insurgenţii care au aruncat cu acid pe chipurile acestor femei din Pakistan.

De cele mai multe ori sunt tineri, chiar soţii lor care sunt nemulţumiţi de felul în care se comportă femeile lor. Fotograful New York Times, Nicholas Kristof a declarat: "Am cercetat astfel de atacuri, iar bărbaţii apelează la ele pentru a teroriza şi subjuga femeile şi tinerele din Asia - din Afghanistan până în Cambodgia.

Asta pentru că femeile nu contează, iar atacatorii lor sunt de foarte puţine ori puşi sub acuzare din pricina acestor atacuri, iar vânzarea de acid sulfuric nici nu este controlată de autorităţi. Astfel, putem vorbi despre o formă de terorism care devine un zgomot de fundal în această parte a lumii".

În acestă regiune poţi merge la supermarket de unde poţi luat acid sulfuric, iar apoi poţi distruge pentru totdeauna viaţa femeii care te-a supărat. Iar nimeni nu ia nicio măsură. Din 7.800 de cazuri de atac cu acid sulfuric raportate autorităţilor, numai 2% din atacatori şi-au primit pedeapsa.

Aceste femei sunt condamnate la o viaţă oribilă. Multe din ele nu mai pot plânge pentru că nu mai au ochi, sau nu mai pot râde pentru că nu mai au gură.

Povestea lor terifiantă o poţi vedea în galeria foto de mai jos.



×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close