Antena 3 CNN Life Oameni Patriotism adevărat. Gestul unui om aflat pe patul de moarte a uimit întreaga lume

Patriotism adevărat. Gestul unui om aflat pe patul de moarte a uimit întreaga lume

Patriotism adevărat. Gestul unui om aflat pe patul de moarte a uimit întreaga lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Oct 2012   •   13:27

O fotografia în care un veteren din cel De-al Doilea Război Mondial, în vârstă de 93 de ani, votează în avans, de pe patul de spital din Honolulu, Hawaii, a impresionat mii de tineri internauţi, scrie boston.com.

Fotografia îl înfăţişează pe Frank Tanabe, întins pe patul de spital şi pe fiica sa Barbara care îl ajută să completeze buletinul de vot. Fotografia, care a fost postată joi pe site-ul Reddit, a adunat deja peste o jumătate de milion de accesări, ajungând astfel cel mai popular item în ziua următoare.

"Patriotism adevărat", "Aceasta este America. Amin", "Mulţumim, cetăţene", sunt câteva dintre comentariile lăsate de internauţi la vizionarea fotografiei.

Tanabe a fost diagnosticat de medici cu cancer la ficat în urmă cu doar două luni. Timp de trei săptămâni s-a aflat în grija fiicei sale însă, pentru că starea sa s-a înrăutăţit, acesta a fost internat la spital.

În ciuda condiţiei sale, bătrânul a insistat să voteze şi nu a avut pace până când acest lucru s-a înfăptuit.

Ajutat de fiica sa, care i-a citit numele candidaţilor de pe buletinul de vot, veteranul de război i-a indicat alegerile sale prin mişcările capului.

Frank Tanabe s-a alăturat voluntar Armatei Americane în timp ce se afla în centrul de la Tule Luke, California, acolo unde fusese închis sub regimul lui Roosevelt, în urma începerii războiului cu Japonia. Adolescent fiind, Tanabe fusese retras de la Universitatea din Washington şi închis în lagăr odată cu cei peste 100.000 de oameni a căror singură vină a fost că aveau înaintaşi niponi.

Om simplu şi tăcut, Frank Tanabe s-a arătat încântat că, prin gestul său, a încurajat tinerii să meargă la vot, a declarat Barbara Tanabe.

"Aceasta a fost cea mai mare onoare pe care a primit-o", a mai spus ea.

×
Subiecte în articol: fotografie razboi mondial Alegeri SUA SUA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close