"Pentru mine, faţa mea nu e importantă, dar zâmbetul şi fericirea care se ascund în spatele ei sunt”

de D.D.    |    28 Sep 2012   •   13:33
"Pentru mine, faţa mea nu e importantă, dar zâmbetul şi fericirea care se ascund în spatele ei sunt” Galerie foto (2) Foto: Reddit
O tânără, practicantă a religiei Sikh, a postat pe site-ul Reddit un mesaj care a atras atenţia internauţilor. Fata a compus mesajul ca răspuns la publicarea pe internet a unei fotografii cu ea. Imaginea fusese realizată într-un aeroport, fără ştirea ei.

Poza (pe care o puteţi vedea în întregime mai jos) a fost realizată de un tânăr şi postată apoi pe site-ul Reddit alături de comentariul „nu ştiu ce să cred despre asta”.

Colegii lui Balpreet Kaur au recunoscut-o pe tânără, care studiază psihologia la Universitatea din Ohio, şi au avertizat-o că pe site-urile de socializare circulă o imagine cu ea.

Kaur este practicantă a religiei Sikh şi spune că nu-şi poate modifica aparenţa trupească din cauza credinţei ei. Practicanţii religiei Sikh cred în sanctitatea trupului, care „este un dar de la Fiinţa Divină. Aşa cum un copil nu îşi respinge părinţii, aşa nici practicanţii Sikh nu resping înfăţişarea care le-a fost dată", explică tânăra.

Dacă voia o poză cu mine, putea cel puţin să-mi spună să zâmbesc”, a glumit Kaur.

Acesta este mesajul pe care l-a publicat pe internet:

Când o să mor, nimeni nu-şi va aduce aminte cum arăt. Copiii mei îmi vor uita vocea şi, uşor uşor, toate amintirile legate de înfăţişarea mea vor dispărea. În schimb, impactul meu asupra acestei lumi va rămâne. Nu mă concentrez pe înfăţişarea mea, ci pe cultivarea valorilor mele interioare. Sper să aduc o contribuţie în bine acestei lumi. Deci, pentru mine, faţa mea nu e importantă, dar zâmbetul şi fericirea care se ascund în spatele ei sunt”.

Mesajul tinerei a avut un impact chiar şi asupra celui care a postat iniţial imaginea cu ea pe internet.

Simt nevoia să-mi cer scuze practicanţilor religiei Sikh şi oricui am jignit prin postarea acestei imagini. A fost o prostie din partea mea. (...) Am dat dovadă de ignoranţă, impoliteţe şi am judecat greşit o situaţie."

Potrivit descrierii tinerei Kaur de pe site-ul Interfaith Youth Core, ţelul ei în viaţă este ca „într-o bună zi, să salveze, prin paşi mărunţi, lumea”.

Primul pas a fost făcut.


 

x close