Antena 3 CNN Life Oameni Dilema unei tinere de numai 20 de ani: „Prietenul meu mi-a spus că sunt o femeie ușoară. Cum să reacționez la aceste cuvinte dure?”

Dilema unei tinere de numai 20 de ani: „Prietenul meu mi-a spus că sunt o femeie ușoară. Cum să reacționez la aceste cuvinte dure?”

Dilema unei tinere de numai 20 de ani: „Prietenul meu mi-a spus că sunt o femeie ușoară. Cum să reacționez la aceste cuvinte dure?”
11 Sep 2018   •   12:23

O tânără cere sfatul experților în relații de la The Guardian: „Am 20 de ani și de trei luni ies cu un băiat cu trei ani mai mare decât mine. M-a prezentat deja părinților lui și ne-am făcut planuri de vacanță împreună. Este prima mea relație serioasă și până de curând eram foarte entuziasmată. Cu toate acestea, recent a menționat că la început a crezut despre mine ca sunt o femeie ușoară din cauză că m-am culcat cu el după numai trei întalniri și s-a referit la mine ca fiind „micuța lui curvă”. Mi-a menționat de asemenea că vrea să se culce si cu alte femei, dar nu câtă vreme ieșim împreună. 

Din momentul in care mi-a spus asta, nu am mai fost atât de încântată de relație și nu ma mai bucură sa vorbesc cu el. De fapt, începe chiar să imi fie groază. Am devenit foarte confortabilă în jurul lui și petrecem weekend-urile împreună. Dar din păcate, din cauza a ceea ce zice am început să mă întreb dacă chiar vreau să fiu într-o relație.

Mariella răspunde prin a îi spune fetei că este foarte bine că iși dă seama ca este o problemă in relația ei, deoarece multe fete din ziua de astăzi iau aceste vorbe în glumă. Dacă acest limbaj ar fi folosit în dormitor, ar putea fi acceptat, însă atunci când nu există loc de alegere în folosirea termenului, nu mai este acceptabil. Cuvantul „curvă” este unul dur, care nu trebuie luat ca formă de alint, mai ales având în vedere mentalitatea prietenului. Mariella explică faptul că chiar și în cazul în care te culci cu un bărbat după prima întâlnire, nu este admisibil sa fii numită în acest fel. În afara jocului sexual, nu există scuză pentru acest limbaj.

Specialista în relații îi spune fetei că este păcat că a dat peste un astfel de bărbat la începutul vieții amoroase, dar precum în povești, trebuie să săruți mai multe broaște înainte de a da peste Făt-Frumos. În plus, faptul că bărbatul a spus că dorește să se culce cu alte femei, este de ne acceptat. „Cel mai bun lucru pe care îl poți face este sa îi spui ca nu vrei să îi mai irosești timpul prețios și să mergi mai departe cu viața ta” sfătuiește specialista.

Maiella explică faptul ca deși nu este o scuză, mulți bărbați au o viziune limitată preluată diin filmele pentru adulți, care oferă o imagine complet nerealistică a relaționării dintre sexe. „Aceste filme se bazează pe definiții foarte rigide ale identității sexuale în care bărbații sunt cu toții cuceriți, iar femeile sunt împărțite doar în mame sau curve”, este de părere Mariella. 

Într-un final, tânara este sfătuită să iși facă alte planuri de vacanță.

Sursă: The Guardian 
 

×
Subiecte în articol: relatii
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close