Antena 3 CNN Life Oameni Românul care deţine cheia viitorului. "Cunoaşterea te face să te simţi ca un yankeu la curtea regelui Arthur"

Românul care deţine cheia viitorului. "Cunoaşterea te face să te simţi ca un yankeu la curtea regelui Arthur"

Românul care deţine cheia viitorului. "Cunoaşterea te face să te simţi ca un yankeu la curtea regelui Arthur"
de O.P.    |    22 Noi 2012   •   13:09

Nimic preţios sau voit superior în atitudinea acestui savant, care pare mai degrabă vechiul camarad de departe, rămas, cu fiecare reîntâlnire, acelaşi tip cumsecade, în ciuda locului privilegiat pe care viaţa i l-a pus deoparte.

Doctor în fizică atomică, Marin Alexe este unul dintre cei 3 oameni cărora Institutul Max Planck pentru Fizica Microstructurilor din Germania le-a oferit un post permanent , în întreaga sa istorie de 20 de ani. „Cunoaşterea te poate face să te simţi ca acel yankeu la curtea regelui Arthur, din povestea lui Mark Twain ”, îmi spune Marin.

O analogie aproape perfectă cu viaţa lui: Bucureşti, anul 1994: se afla la o bere, când a intrat întrun dialog spontan cu un cetăţean german, Dietrich Hesse. O întâlnire ce va fi făcut ca Marin Alexe să pătrundă mai apoi acolo unde îi este locul: într-un institut de cercetare de prestigiu - un mic paradis al cunoaşterii.

La fel de neaşteptat cumva precum yankeul se trezise la Camelot, în îndepărtata Anglie, cu secole în urmă. Cu diferenţa că personajul nostru ne face o invitaţie în viitor , nu în trecut. În rest, totul este la fel ca în carte: de poveste.

Citeşte povestea interesantă a acestui român, pe www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close