Antena 3 CNN Life Oameni Românul pentru care se bat cele mai mari ţări din lume. Invenţia lui este un "miracol al ştiinţei şi tehnicii"

Românul pentru care se bat cele mai mari ţări din lume. Invenţia lui este un "miracol al ştiinţei şi tehnicii"

Românul pentru care se bat cele mai mari ţări din lume. Invenţia lui este un "miracol al ştiinţei şi tehnicii"
de O.P.    |    25 Sep 2012   •   07:47

A ştiut ce înseamnă munca, iar succesul pe care îl are acum s-a datorat zecilor de ani în care a căzut şi a luat-o de la capăt. Mircea Tudor povesteşte că încă de la 16 ani a început să repare televizoare pentru a se putea întreţine la şcoală. A absolvit Liceul de Electronica din Bucuresti şi, ulterior, Facultatea de Drept de la Universitatea “Transilvania” din Braşov.

Primul său loc de muncă a fost la Centrala de Construcţii de Căi Ferate, iar visul de a avea propria afacere s-a conturat imediat dupa Revolutie. “Firma am deschis-o in 1992 şi timp de doi ani am fost «one man company», adică făceam singur tot", spunea Mircea Tudor despre geneza afacerilor sale.



Dupa ce timp de 15 ani a investit in domeniul cercetarii şi invenţiei, fără însă prea multe rezultate din cauza lipsei de fonduri, antreprenorul trecut de 50 de ani Mircea Tudor a dat în sfarsit lovitura. Firma sa, MB Technology, a câştigat marele premiu de la Salonul Internaţional de Inventii de la Geneva cu Roboscan, sistemul de radiografiere cu raze gama capabil sa vadă prin orice container de la vamă, fără a expune operatorul la radiaţii.

Are doar 7,5 tone, faţă de cel de 28 tone al concurenţei, ceea ce îl face foarte usor manevrabil. Invenţia, care costă peste un milion de euro, realizează în câteva secunde o imagine completă a ceea ce se află în tirurile care trec prin punctele de frontieră. Aşa poate fi descoperită foarte uşor marfa de contrabanda.



Dezvoltarea surprinzatoare a unui produs robotizat de catre un jucator minuscul pe piata internationala i-a adus pe cei de la MB Technology in atentia greilor din industria de profil. Controlul detinut de sase mari multinationale - General Electric, Rapiscan, Smiths Detection, Nuc Tech China, L3 Anglia si American Source&Engineering SUA, care deruleaza anual afaceri de miliarde de euro - a fost spart de o mica firma romaneasca, motiv pentru care privirile acestora s-au indreptat spre tara noastra.





×
Subiecte în articol: inventii
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close