Antena 3 CNN Life Oameni Serafin Villarán, omul care şi-a construit propriul castel

Serafin Villarán, omul care şi-a construit propriul castel

Serafin Villarán, omul care şi-a construit propriul castel
06 Noi 2012   •   15:10

Situat în Cebolleros, o comunitate mică din regiunea Burgos, nordul Spaniei, Castillo de las Cuevas (Castelul Grotelor) este capodopera ambiţiei şi determinării unui singur om.
Serafin Villarán a visat de când se ştia să aibă propriul său castel şi nu s-a lăsat până când nu a transformat visul său în realitate.

Serafin s-a născut în 1935, în Burgos şi a muncit ca sudor într-o fabrică locală. Nu avea prea mare experienţă în construcţii dar asta nu l-a împiedicat să-şi ridice propriul său castel de poveste.

În 1877,  la 42 de ani, a decis să cumpere o bucată de pământ şi să construiască o casă în formă de castel, chiar dacă nu avea nici cea mai vagă noţiune arhitecturală.
Conform familiei sale, singurele surse de inspiraţie au fost imaginaţia lui bogată şi pozele din reviste cu castele iberice medievale.

Clădirea este realizată în mare parte din pietre de râu, fixate de un strat de beton, iar acest lucru a dat castelului un aspect foarte realistic.

Castillo de las Cuevas are cinci etaje şi la fiecare colţ are dispuse turnuri de observare.

Din păcate, după 20 de ani de muncă grea la proiectul său de vis, Serafin Villarán a murit în 1988, fără a-şi vedea idealul împlinit.

Castelul pare complet finisat pe exterior, dar în interior mai este mult de lucrat. Copiii lui Serafin, Yolanda şi Luis, ştiu cât de mult a însemnat acest proiect pentru tatăl lor şi au decis să ducă la bun sfârşit moştenirea lăsată de acesta.

Ei investesc peste 2000 de euro în fiecare an pentru continuare lucrărilor. Cu toate că sunt bucuroşi să deschidă uşa tuturor celor curioşi să viziteze clădirea cu aspect medieval, cei doi spun că nu intenţionează să facă o afacere din acest lucru.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close