Antena 3 CNN Life Oameni Talentul şi creativitatea acestui român sunt vânate de cele mai mari companii din lume. Desenele lui devin realitate şi circulă pe străzi

Talentul şi creativitatea acestui român sunt vânate de cele mai mari companii din lume. Desenele lui devin realitate şi circulă pe străzi

Talentul şi creativitatea acestui român sunt vânate de cele mai mari companii din lume. Desenele lui devin realitate şi circulă pe străzi
Sursa foto: Foto: Antena 1
03 Oct 2012   •   07:50

Printre sutele de maşini de lux, concepte noi şi lansări în premieră, la Salonul Auto de Paris l-am descoperit pe Cristian Gudima. Unul dintre cei mai buni designeri români. Creaţiie lui strălucesc de fiecare dată, iar marile companii îl vânează pentru talent şi creativitate.

Cei care îl cunosc pe Cristian Gudima spun că este cel mai bun designer auto român. Are 37 de ani, dar a lucrat deja pentru trei companii cu renume internaţional. Anul acesta prezintă două creaţii proprii la Salonul Auto de la Paris. 

Vorbeşte cu mândrie despre maşinile pe care le desenează peste hotare. Pasiunea pentru designul auto s-a aprins, însă, în România. 

La 14 ani s-a stabilit în Germania, unde a descoperit una dintre cele mai bune şcoli de design auto din lume. O vreme, s-a furişat la cursuri. Şi i-a plăcut atât de mult, încât a urmat examenul de admitere.  Din 800 de candidaţi, au fost aleşi 10. Printre ei şi Cristian.

Acum lucrează pentru Peugeot. Cariera şi-a început-o, însă, la Seat, iar primul autoturism de serie conceput a fost un Citroen. Visează ca una din creaţiile lui să devină, cândva o maşină clasică.



×
Subiecte în articol: peugeot Citroen
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close