Antena 3 CNN Life Oameni "Următorul Mozart", MINUNEA muzicală de numai 7 ani. Talentul acestei fetiţe a uimit întreaga lume

"Următorul Mozart", MINUNEA muzicală de numai 7 ani. Talentul acestei fetiţe a uimit întreaga lume

"Următorul Mozart", MINUNEA muzicală de numai 7 ani. Talentul acestei fetiţe a uimit întreaga lume
Sursa foto: Foto: sites.google.com
17 Oct 2012   •   10:28

Cântă minunat la vioară şi pian  şi a compus deja prima sa operă. Nu este vorba despre un muzician experimentat, ci despre o fetiţă de numai 7 ani din Marea Britanie. Aşa că nu este de mirare că Alma Deutscher este considerată un copil-minune al muzicii clasice şi că este comparată cu Mozart.

Alma locuieşte în apropiere de Dorking cu părinţii ei, Guy (43 de ani), lingvist şi flautist amator, şi Janie (39 de ani), profesoară.

Fetiţa cunoaşte notele muzicale de la vârsta de 2 ani şi a primit prima ei vioară când avea 3 ani. După un an, Alma interpreta deja lucrările lui Handel. Acum, stăpâneşte lucrări ale unor compozitori precum Schubert, Haydn şi Mozart.

Dar poate cel mai impresionant este faptul că fetiţa de numai şapte ani a compus deja propria sa lucrare pentru pian şi vioară.

"The Sweeper of Dreams" ,de Alma Deutscher

Deşi este şcolarizată acasă, Alma ia lecţii de vioară la fiecare final de săptămână la Şcoala Yehudi Menuhin din Cobham, Surrey.

„Vreau ca oamenii să audă muzica mea” spune Alma.

Tatăl Almei susţine că fetiţa poate să facă aceleaşi lucruri pe care şi Mozart le făcea la vârsta ei. Mozart compunea încă de la vârsta de 5 ani. Muzicianul a compus peste 600 de lucrări. A murit în 1791, la vârsta de 35 de ani.

Fetiţa are propriul ei canal pe Youtube, prin intermediul căruia îşi împărtăşeşte talentul cu cei peste 75.000 de admiratori, printre care se numără şi nume cunoscute din industria britanică de divertisment.

Sursa: Daily Mail


 
Sonată compusă şi interpretată de Alma Deutscher

 

 

×
Subiecte în articol: vioara pian muzica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close