Antena 3 CNN Life Oameni "Vreau să mor atunci când doresc eu". Cu aceste ultime cuvinte omenirea şi-a pierdut cel mai mare geniu

"Vreau să mor atunci când doresc eu". Cu aceste ultime cuvinte omenirea şi-a pierdut cel mai mare geniu

"Vreau să mor atunci când doresc eu". Cu aceste ultime cuvinte omenirea şi-a pierdut cel mai mare geniu
de O.P.    |    16 Ian 2013   •   11:56

 S-au scris mii de articole, cărţi, s-au făcut documentare, filme şi toată lumea ştie cine este omul care a schimbat lumea fizicii. "Părintele" teoriei relativităţii a fost un om care a strălucit în toate domeniile vieţii, dar a ales să moară dintr-un motiv pur şi simplu de neînţeles.

Albert Einstein a murit la vârsta de 76 de ani, dar medicii care l-au tratat au spus că acesta ar mai fi putut trăi, dacă ar fi acceptat să i se facă o intervenţie chirurgicală.



Einstein a suferit o ruptură abdominală ce i-a provocat o hemoragie internă foarte gravă. Detaliindu-i starea în care se afla, medicii nu au reuşit să îl convingă pe fizician să se lase operat.

Acesta le-a explicat foarte simplu şi răspicat "Vreau sa mor atunci când doresc eu. Este lipsit de bun gust să  îţi prelungeşti viaţa artificial. Mi-am făcut treaba pe această lume, este timpul să plec. Vreau ca totul să fie elegant", a declarat Einstein înainte de a muri.

A doua zi, marele fizician a decedat la vârsta de 76 de ani, în anul 1955, în spitalul Princeton. Trupul lui Einstein a fost incinerat, iar rămăşiţele lui au fost împrăştiate.


×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close