Antena 3 CNN Life Plantele care fac răcoare în casă și ajută la reîmprospătarea aerului din interior

Plantele care fac răcoare în casă și ajută la reîmprospătarea aerului din interior

În timpul verii, anumite plante se pot dovedi eficiente în combaterea căldurii, pentru că pot ajuta la răcirea și reîmprospătarea aerului din interior.

Plantele care fac răcoare în casă și ajută la reîmprospătarea aerului din interior
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   09:32

În sezonul cald, temperaturile ridicate ne creează un disconfort major, însă anumite plante de ne pot ajuta să îmbunătățim calitatea aerului din interior.

Pe lângă faptul că sunt excelente pentru decor, aceste plante absorb căldura și oferă o senzație de prospețime în casă.

Palmierul Areca este o minune a naturii, deoarece poate absorbi căldura din locuință, contribuind, totodată, la reîmprospătarea aerului. Originar din Madagascar, palmierul Areca are o tulpină groasă și frunze lungi, fiind o plantă excelentă pentru temperaturile ridicate.

Limba soacrei este o altă plantă de interior care reduce căldura, prin absorbția excesului de umiditate și reglarea temperaturii. Frunzele lungi ale plantei purifică aerul și oferă o senzație de prospețime în încăperile în care este amplasată.

Citește și: Cum să salvezi plantele uscate din ghiveci. Ai nevoie de doar trei ingrediente pe care le ai deja în gospodărie

Aloe Vera este o plantă cunoscută pentru capacitatea de a genera o cantitate substanțială de oxigen. Proprietățile sale îmbunătățesc calitatea aerului și ajută la crearea unui spațiu de locuit confortabil, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: plante răcoare răcire aer apartament
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close