Geneticienii au mai făcut un pas în direcţia obţinerii unui tratament în cazul sindromului Down

de S.T.    |    18 Iul 2013   •   20:57
Geneticienii au mai făcut un pas în direcţia obţinerii unui tratament în cazul sindromului Down
Geneticieni de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Massachusetts au reuşit să facă încă un pas în direcţia obţinerii unui tratament împotriva maladiilor genetice provocate de existenţa unui cromozom suplimentar în genom.

Ei au reuşit să "dezactiveze" cromozomul care provoacă simptomele bolnavilor de sindromul Down, din celulele umane, în condiţii de laborator,  conform BBC.

Acest studiu, publicat în ultimul număr al revistei Nature, poate duce la apariţia unor noi tratamente eficiente împotriva acestui sindrom.

Oamenii se nasc cu 23 de perechi de cromozomi, inclusiv cei doi cromozomi sexuali, existând astfel, în total 46 de cromozomi în fiecare celulă.

Persoanele cu sindromul Down au trei copii ale cromozomului 21 şi nu două cum este normal. Acest cromozom în plus provoacă o serie de simptome cum ar fi dificultăţi de învăţare, îmbolnăviri de Alzheimer încă de la vârste tinere, şi reprezintă un risc crescut de afecţiuni ale sistemului cardiovascular.

"Dispunem acum de calea cea bună, pentru a studia bazele celulare ale sindromului Down, cale ce poate duce la identificarea unor medicamente împotriva sindromului Down", conform unuia dintre cercetătorii implicaţi în acest studiu.

x close