Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cancerul pulmonar, "un ucigas tăcut”. Simptomele bolii care ucide un roman la fiecare 16 minute

Cancerul pulmonar, "un ucigas tăcut”. Simptomele bolii care ucide un roman la fiecare 16 minute

Cancerul pulmonar, "un ucigas tăcut”. Simptomele bolii care ucide un roman la fiecare 16 minute
de O.P.    |    17 Iun 2014   •   12:59
La fiecare 16 minute, un roman moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind inregistrate in fiecare an.

 Mai mult, multi dintre romanii suferinzi de cancer la plamani afla de existenta bolii in stadiul 4, foarte avansat, cand sansele de supravietuire sunt minime, se aratã intr-un studiu GfK Onco Monitor.

Inainte de raspandirea viciului de a fuma, cazurile de cancer la plamani erau rare. Astazi, fumatul este „vinovat” pentru moartea a noua din zece pacienti bolnavi de cancer pulmonar.


 Simptomele cancerului pulmonar

 Din pacate, cancerul pulmonar este un „ucigas tacut”. Abia in stadiile avansate apar simptome cu adevarat tulburatoare care ar determina pe oricine sa se duca la medic. Intre timp, principalele simptome sunt prezenta tusei care nu dispare, dureri in piept, mai ales la inspiratii adanci, respiratie ingreunata si intretaiata, oboseala continua care se tot accentueaza, pneumonii sau bronsite repetate, precum si tuse flegmatica insangerata.

 De altfel, mortalitatea ridicata a suferinzilor de cancer pulmonar este generata si de faptul ca diagnosticarea este, adesea, tardiva, simptomele acestul tip de cancer fiind, deseori, confundate cu cele ale unei raceli.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: cancer fumat tutun
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close