Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Situaţia lui Gabriel Cotabiţă putea fi evitată. Vezi ce spun specialiştii în problemele inimii

Situaţia lui Gabriel Cotabiţă putea fi evitată. Vezi ce spun specialiştii în problemele inimii

Situaţia lui Gabriel Cotabiţă putea fi evitată. Vezi ce spun specialiştii în problemele inimii
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    15 Mai 2015   •   14:48
Situaţia lui Gabriel Cotabiţă putea fi evitată. O spun specialiştii în problemele inimii, care atrag atenţia că o evaluare prealabilă a stării sale de sănătate ar fi putut să-l salveze.

Cardiologii spun că cei care vor să se apuce de sport şi au trecut de 40 de ani, ar trebui să consulte un medic, mai întâi, pentru a afla nivelul de efort pe care-l suportă organismul.

Efortul trebuie dozat, în funcţie de vârstă. Dacă tinerii nu se confruntă cu probleme cardiace, de cele mai multe ori, cei trecuţi de o anumită vârstă trebuie să fie mai atenţi în sala de fitness.

"Cei care au peste 40 de ani şi au şi alţi factori de risc cardiovascular, adică fumează, sunt cu greutate mai mare, vin din familie cu boală cardiacă, au colesterolul mai mare, nu pot să înceapă o activitate sportivă fără să nu îşi facă un control care să excludă boala cardiacă coronariană", declară Clara Alexandrescu, medic cardiolog.

Medicii încep cu o consultaţie, în care evaluează factorii de risc. Apoi înregistrează ritmul inimii în repaus, pentru a verifica dacă există modificări ale ritmului cardiac. În timpul testului, în plin efort, se măsoară tensiunea arterială.

Medicii recunosc faptul că nu există testul perfect, însă rezultatele îi ajută să excludă boala cardiacă severă. 

Medicii au soluţii şi pentru cei cu probleme serioase de inimă. Bolnavii pot fi îndrumaţi către alte tipuri de sport, care să nu le solicite cordul la fel de intens. 

×
Subiecte în articol: Gabriel Cotabita fitness
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close